FEATURES

Zelist Monitor este un sistem de monitorizare si masurare media. In fiecare saptamana Zelist Monitor analizeaza peste 96.000 de bloguri, peste 90.000 de pagini de Facebook, peste 350.000 de conturi de Twitter, 8.000 de publicatii online si 70 din cele mai importante forumuri pentru a-ti da posibilitatea de a indentifica in timp real principalele discutii create in jurul brandurilor care te intereseaza.

Project overview
II. DESCRIERE INTERFATA
Descriere prima pagina - Expresii Monitorizate
1
Care este fluxul de lucru in Zelist Monitor?
2
La ce sunt bune grupurile?
3
Cum introduc expresiile pentru monitorizare?
4
Cum se introduc expresiile - cu diacritice sau fara?
5
Expresiile introduse pot fi modificate?
6
Cum se deosebesc expresiile introduse in functie de modul de monitorizare?
7
Cum primesc rezultatele monitorizarii?
8
Statistici de ordin demografic si geografic
9
Ce este Viewership-ul?
10
Ce este Viewershipul estimat al unei aparitii?
11
Cum se calculeaza Viewership-ul (Estimat) al unei aparitii?
12
Cum se determina traficul mediu estimat pe diverse bloguri din Zelist care nu apar in Trafic.ro?
13
Cum este reprezentat grafic Viewershipul (Estimat)?
14
Ce este impactul mentiunii?
15
Cum se calculeaza Viewership-ul canalelor social media ?
16
Ce reprezinta importanta sursei si cum se calculeaza?
17
Ce este relevanta unei mentiuni si cum o poti schimba?
18
Ce reprezinta sentimentul?
19
Cum pot utiliza tag-urile?
20
Tagcloud: radiografia brandului in social media
21
Filtrarea aparitiilor
22
Marcare multipla in filtrarea aparitiilor
23
Rezultatele filtrate pot fi exportate
24
Articolele favorite pot fi trimise prin e-mail
25
Ce gasim in cadrul submeniului Influente?
26
Listele custom
27
Facilitatea Alerte + Sumar zilnic, saptamanal
28
Cum setez alertele in limba engleza?
29
Prezentarea analizelor automate
30
Customizarea grafica a analizelor automate
31
Cum adaug o analiza in limba engleza?
32
Sectiunile analizelor automate
33
Modalitati de exportare a continutului si utilizarea acestuia cu alte aplicatii
34
Modalitati de preluare a continutului in mod direct in alte aplicatii
35
Lucrul colaborativ si conturile de sub-user
36
Sistem de task management
37
Ce este Social Media Campaigns Monitor?
38
Alerte In Social Media Campaigns Monitor
39
Social Media Insights
40
.roBlogs Index, .roTwitter Index, .roFacebookIndex, .roPresa_online Index
41
II.
4.

Cum introduc expresiile pentru monitorizare?

Expresiile si grupurile pot fi adaugate in sectiunea “Adaugare expresii”.

Pentru ambele variante de expresii (Unibrand sau Multibrand) introducem in campul "Expresie" expresia pe care dorim sa o monitorizam.

Definitia expresiei Unibrand: Este expresia formata dintr-un singur cuvant de baza (Brand) sau o singura radacina + un numar de termeni ce se relationeaza cu același cuvant de baza. Prin introducerea unei expresii unibrand se va monitoriza un singur brand sau un singur subiect si se va consuma o singura expresie din cont.

Exemplu de expresie Unibrand: “Pepsi OR Pepsi-Cola OR PepsiCola OR Pepsi-Max OR PepsiMax OR Pepsi-Twist OR PepsiTwist OR PepsiRomania OR Pepsi Romania OR CampaniaPepsi OR CampaniePepsi OR CampanieiPepsi OR CampaniilorPepsi OR CampaniiPepsi OR CampaniilePepsi OR PepsiCo OR Pepsi-Co OR ConcursPepsi OR ConcursulPepsi OR ConcursuluiPepsi OR ConcursuriPepsi OR ConcursuluiPepsi OR CrystalPepsi OR CompaniaPepsi OR CompanieiPepsi”

Definitia expresiei Multibrand: Este expresia formata din minim doua sau mai multe cuvinte de baza sau minim doua sau mai multe radacini diferite + termenii relationati ai fiecarei radacini sau cuvant de baza. Fiecare cuvant de baza (brand) sau variatiuni ale cuvantului de baza se introduc pe cate un rand. Odata ce au fost introduse toate cuvintele de baza, se va genera o singura expresie multibrand ce va monitoriza toate brandurile si subiectele ce formeaza aceeasi expresie. Pentru fiecare cuvant de baza / radacina (brand) se va consuma din cont cate o expresie. 

Exemplu de expresie Multibrand cu 2 cuvinte de baza (2 branduri diferite):
[Pepsi OR Pepsi-Cola OR PepsiCola OR Pepsi-Max OR PepsiMax OR Pepsi-Twist OR Pepsi-Twis OR PepsiRomania OR CampaniaPepsi OR PepsiCo OR Pepsi-Co OR ConcursPepsi OR CrystalPepsi] OR [Coca-Cola OR Coca Cola OR Cola OR Coca OR CocaCola OR Coke]
Compusa din:
Primul cuvant de baza / Brand: "Pepsi"
Termenii adaugati: “Pepsi OR Pepsi-Cola OR PepsiCola OR Pepsi-Max OR PepsiMax OR Pepsi-Twist OR Pepsi-Twis OR PepsiRomania OR CampaniaPepsi OR PepsiCo OR Pepsi-Co OR ConcursPepsi OR CrystalPepsi“
Al doilea cuvant de baza / Brand: "Coca-Cola"
Termenii adaugati: “Coca-Cola OR Coca Cola OR Cola OR Coca OR CocaCola OR Coke“

La pasul doi, "Adauga expresia in grupul", avem posibilitatea de a adauga expresia introdusa in grupul default care este creat in mod automat de sistem sau putem defini propriul grup prin efectuarea unui click pe "Creaza un grup nou" si introducerea numelui grupului.

La pasul trei, avem posibilitatea de a elimina rezultatele returnate care contin anumiti termeni irelevanti pentru contextul tau.
De exemplu, dorim sa monitoriza brandul ING si nu dorim sa fie afisate si rezultate care sa contina ing. Ionut Popescu – prescurtarea de la inginer. In acest caz, introducem in spatiul disponibil ing. si astfel vor fi eliminate toate rezultatele care pot fi irelevante.
Un alt exemplu: dorim sa vedem toate articolele aparute despre brandul “Dinamo”, dar nu ne intereseaza articolele despre “Dinamo” si “Borcea”. In acest caz, este nevoie sa mentionam in campul “Elimina rezultatele care contin termenii” cuvantul “Borcea” si toate posturile in care “Dinamo” apare impreuna cu “Borcea” vor fi eliminate din analiza.

La pasul urmator, trebuie sa alegem modalitatea de introducere a expresiei prin selectarea uneia dintre cele 3 optiuni disponibile.



Optiunea “Expresie exacta” va returna doar posturile/articolele in care apare specificata expresia monitorizata, in forma exacta in care ai mentionat-o. De exemplu: daca setam “bere Ciuc” ca “Expresie exacta” vor fi afisate toate posturile/articolele unde apare aceasta expresie, exact in aceasta forma si ordine a termenilor componenti: “bere Ciuc”.

Optiunea “Toti termenii” va afisa posturile/articolele in care apare specificata expresia monitorizata, insa fara a tine cont de ordinea stricta in care sunt specificati termenii componenti ai expresiei. De exemplu, daca setam “bere Ciuc” ca “Toti termenii” vor fi afisate toate posturile care contin cei doi termeni “bere Ciuc”, insa nu se respecta strict ordinea in care ei sunt mentionati, termenul “bere” putand fi identificat la inceputul articolului, iar termenul “Ciuc” putand fi identificat la finalul articolului.

Optiunea “Cel putin unul din termeni” va afisa toate articolele care contin cel putin un termen din termenii setati. De exemplu: daca monitorizam “bere Ciuc” cu “Cel putin unul din termeni”, atunci vor fi afisate toate posturile/articolele care contin cuvantul “bere” si toate posturile/articolele care contin cuvantul “Ciuc”.
Este recomandat ca expresiile formate dintr-un singur termen sa fie monitorizate cu “Expresie exacta”.

Introducerea expresiilor formate din mai multi termeni
Daca din expresia de monitorizat face parte un grup de termeni care desemneaza impreuna un singur concept, atunci acestia vor fi introdusi intre ghilimele.

Expresiile introduse intre ghilimele vor fi considerate un singur termen.

In cazul “Expresie exacta”:
  • Daca expresia este introdusa in ghilimele sau fara ghilimele, ea va fi tratata de sistem ca fiind un singur termen. De exemplu, fie ca redactam “Prima Tv” sau simplu Prima Tv, sistemul il va monitoriza ca un singur termen.
  • Daca expresia este compusa din Andreea Raicu “Prima TV” atunci sistemul va monitoriza drept Andreea Raicu “Prima Tv”, in aceasta ordine;
  • In cazul “Toti termenii”:
  • Daca expresia este formata din Andreea Raicu Prima TV, atunci sistemul va monitoriza Andreea, Raicu, Prima, TV.
  • Daca expresia introdusa este de forma “Andreea Raicu” Prima TV, atunci sistemul va monitoriza “Andreea Raicu” ca un singur termen si Prima TV;

In cazul “Cel putin unul din termenii”:
  • Daca expresia introdusa este de forma Andreea Raicu Prima TV, atunci sistemul va monitoriza toate articolele care contin unul din termenii: Andreea, Raicu, Prima, TV.;
  • Daca expresia introdusa este de forma “Andreea Raicu” “Prima TV”, atunci sistemul va monitoriza toate articolele care contin unul din termenii: Andreea Raicu sau Prima TV.