Tehnologie la superlativ in cadrul Techsylvania, evenimentul catalizator din Europa de Est
Comunicate de presa Add commentsIn perioada 21-24 Mai, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca a avut loc Techsylvania, unul dintre cele mai mari evenimente din Estul Europei dedicate tehnologiei si inovatiei.
Peste 1300 de antreprenori, programatori si pasionati de tehnologie si inovatie au interactionat timp de patru zile cu fondatori si manageri de top din scena de tehnologie internationala, prin intermediul continutului conferintei, dar si al workshop-urilor tematice si al sesiunilor de networking.
Participantii au putut cunoaste fondatori de companii de succes, cercetatori, inovatori, investitori si profesionisti din cadrul unor companii si organizatii de renume mondial. Facebook, NASA, Twitter, SoundCloud, Prezi sau Coca-Cola si-au trimis reprezentati pentru a inspira comunitatea IT & startup clujeana. Printre cei mai apreciati speakeri s-au numarat Tim Draper, fondator si manager al unui fond de investitii ce administreaza un fond de 3,5 miliarde de dolari, precum si Mark Shuttleworth, primul antreprenor sud-african care a calatorit in spatiu si a creat Ubuntu, unul dintre cele mai populare sisteme de operare software din lume.
Invitatii au putut testa si castiga gadgeturi si dispozitive smart de ultima generatie in cadrul expozitiei de tehnologie din cadrul conferintei. Drone, ochelari pentru realitate virtuala, bratari inteligente sau ultima generatie de dispozitive de transport personal au fost prezentate la Techsylvania. In premiera a fost prezentata si imprimanta industriala Symme3D Enormo, prima imprimanta 3D 100% romaneasca de acest calibru.
Ca parte a aceluiasi eveniment, hackathon-ul Techsylvania (maratonul de programare) a adus impreuna peste 130 de programatori cu aptitudini tehnice si creativitate. Acestia au avut la dispozitie 24 de ore pentru a realiza proiecte folosind tehnologii purtabile si gadgeturi IoT. Castigatorii competitiei sunt echipa Green Box al carei proiect isi propune sa estimeze eficienta panourilor solare in relatie cu locul de amplasare si parametrii de mediu. Echipa castigatoare a fost premiata cu gadgeturi smart si IoT, acces la un program de pre-accelerare al Young Leaders Club, mentorat din partea Tandem Capital, dar si multe alte facilitati care sa le permita transformarea proiectului intr-o afacere sustenabila.
Elementul de noutate din cadrul acestei editii a fost reprezentat de organizarea Startup Avalanche, o competitie de startup-uri romanesti si internationale organizata in parteneriat cu Spherik Accelerator. 16 startup-uri au ajuns in faza eliminatorie pentru marele premiu oferit de Techsylvania si Spherik Accelerator cu sprijinul Microsoft: o excursie in Silicon Valley, pentru intalnire cu investitori si fonduri de investitii. Castigatorii sunt Planable, startup lansat in cadrul acceleratorului de startup-uri Spherik, din Cluj. Produsul Planable este o platforma destinata colaborarii freelanceri si agentii, respectiv clienti, in timp real, pentru crearea de campanii Social Media.
„Aceasta editie a Techsylvania a demonstrat inca o data potentialul comunitatii tech clujene. Investitori, cercetatori, profesionisti si inovatori din toate colturile lumii si-au dat intalnire la Techsylvania pentru a intra in contact cu ecosistemul local, pentru a gasi noi oportunitati, dar si pentru a disemina informatii si experiente cu publicul. Cu siguranta ca aceasta atmosfera vibranta s-a reflectat si asupra succesului evenimentului nostru si ne incurajeaza sa ridicam nivelul asteptarilor participantilor, invitatilor si partenerilor pentru urmatoarea editie a Techsylvania”, spun Oana Petrus si Vlad Ciurca, co-fondatori si producatori executivi Techsylvania.
Organizatorii Techsylvania pregatesc o noua editie a evenimentului in vara anului 2017.
June 8th, 2016 at 4:33 pm
Clujul chiar a devenit noul pol al tehnicii si infrastructurii din IT. Felicitari celor ce fac acest lucru posibil.