Techsylvania 2024: peste 3500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab si multi altii

Comunicate de presa Add comments

Techsylvania a făcut din nou valuri în lumea inovației la a 11-a ediție care a avut loc la Cluj-Napoca în 26 și 27 iunie 2024. Peste 50 de speakeri locali și internaționali au urcat pe scenele Techsylvania și au răspuns celor mai arzătoare întrebări despre viitor.

Iată câteva din notițele noastre de la ediția de anul acesta:

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO a deschis a doua zi de conferință spunând “Lumea se transformă cum nu s-a mai văzut vreodată în istorie. Tehnologia și biotehnologia au un impact imens și transformator. […] Pentru prima dată în istorie, suntem foarte aproape de a inventa materiale care nu există în tabelul lui Mendeleev. Imaginați-vă ce transformare va aduce acest lucru.

Dr. Christyl Johnson de la NASA Goddard Space Flight Center ne-a deschis ochii cu privire la următoarele acțiuni care ne vor duce mai aproape de viața pe Marte. Ea a vorbit despre tehnologiile folosite de NASA și care sunt cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim.

Nina Jane Patel – Expert în Metaverse pentru Interpol a intrigat audiența prin tema abordată: `Decode the 3D Metaverse, embracing opportunities and mitigating risks`. Nina a spus că “Lumile virtuale avansează rapid și devin parte din fiecare aspect al vieților noastre, în casele noastre, în sălile de clasă, la locul de muncă, în diverse industrii. Guvernele trebuie să colaboreze cu școlile pentru a educa copiii și adolescenții. Ele trebuie să acorde prioritate siguranței copiilor.

Rutger de Waard – Co-Founder Rootline ”Sell your value before pricing because if you sell on pricing, it’s only about pricing.”

Unul dintre cei mai mari Early Stage Investors din istorie, Shervin Pishevar (Edison Fund) (3 miliarde de dolari în profituri distribuite și 88% IRR) a vorbit despre viitorul tehnologiei și al inteligenței artificiale și cum să investești.

Pe scena dedicată sesiunilor de Q&A au urcat reprezentanți ai companiilor precum: Superbet, Mobileye, WPP, Fortune, Mark Cuban Companies și Grab. Aceștia au dedicat timp fiecărei întrebări venite din public și au aprofundat subiectele pe care le-au prezentat în cadrul conferinței.

O componentă importantă a primei zile de Techsylvania au fost workshop-urile tehnice. Printre acestea, s-a numărat și cel susținut de Tamas Biro și Dacian Lucaci de la Accenture în care am descoperit cum integrarea simulării cu PLM și PLI poate transforma procesul de proiectare.

Techsylvania 2024 a fost un ecosistem plin de potențial pentru fondatorii de startups. Peste 35 de afaceri la început de drum și-au prezentat produsele și ideile în cadrul Startup Alley. Antreprenorii au avut ocazia să își prezinte produsele și serviciile inovatoare unei audiențe profund implicate în procesul de inovație și afaceri, inclusiv potențiali investitori, parteneri și mentori. Această zonă a devenit un centru al creativității, facilitând conexiuni și oferind resurse valoroase pentru susținerea creșterii acestor companii aflate în stadii incipiente.

Organizatorii Techsylvania se pregătesc deja de o nouă ediție în 2025. Oana Petrus, co-fondator Techsylvania declară că `De la an la an, ecosistemul Techsylvania crește, iar asta ne face să vrem mereu mai mult. Feedback-ul pozitiv din acest an înseamnă foarte mult pentru noi și ne umple cu energia necesară să ducem și mai departe acest concept. Acum urmează o scurtă pauză pentru a ne regrupa forțele, dar deja știm că urmează o ediție de Techsylvania bigger and better așa că stați cu ochii pe noi!`

Și la această ediție au fost alături de echipa organizatorică partenerii care susțin Techsylvania.

UniCredit Bank, Happening și Google sunt cei trei parteneri principali ai acestei ediții.

UniCredit Bank membru al Grupului UniCredit, își reconfirmă poziția de partener al antreprenoriatului românesc pentru al treilea an consecutiv, prin parteneriatul strategic cu Techsylvania. Banca susține proiecte de startup-uri prin programe special concepute și acces la o rețea extinsă de parteneri și investitori, contribuind la dezvoltarea ecosistemului tech din România. Colaborarea cu Techsylvania demonstrează angajamentul UniCredit Bank către inovație și antreprenoriatul local, precum și implicarea să activă în stimularea soluțiilor sustenabile și a unui mediu propice dezvoltării startup-urilor.

Happening a ales să sprijine Techsylvania printr-un parteneriat deoarece cred în promovarea inovației și colaborării în cadrul comunității tech. Techsylvania se aliniază cu valorile lor de a împinge limitele tehnologice și de a crea soluții inovatoare. Prin acest parteneriat, ei își propun să contribuie la creșterea și dezvoltarea ecosistemului tech, inspirând idei noi care vor modela viitorul divertismentului sportiv și nu numai.

Parteneriatul dintre Google și Techsylvania subliniază angajamentul ambelor entități față de promovarea tehnologiei și inovației. În cadrul evenimentului, Google sprijină inițiativele care promovează inteligența artificială, recunoscând momentul crucial în care ne aflăm și impactul deciziilor luate de guverne, industrie și societatea civilă asupra viitorului. Google își propune să stimuleze economia României prin programe educaționale și de formare, sprijinind astfel creșterea afacerilor și inovația în startup-uri.

Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezenţi în cadrul Techsylvania continuă cu: Hasna, Deloitte Technology Delivery Center, eBury, MTD Technology, METRO.digital, PPC, Accenture, L’Oréal România,  Profi, United Media Services, Mobileye, European Innovation Council, 18GYM, DaPino, Hansen, Laurențiu, Laurențiu și Asociații, Freshbyte, Profit.ro, Radio Guerilla

—–

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, într-un spațiu care facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Evenimentul a fost creat în 2014 de către Oana Petruș și Vlad Ciurcă. În ultimii 10 ani, Techsylvania a adus împreună la Cluj peste 25 000 de pasionați de technologie și business.

Mai multe informații și updates aici:

https://techsylvania.com/ | IG: @techsylvania | Twitter: @techsylvania

Comments are closed.