Mamele refugiate din Ucraina – un subiect tot mai dezbatut de catre romani

Analizele Zelist, social media, Zelist Research Add comments

De la izbucnirea razboiului din Ucraina, mii de refugiati ne-au trecut granitele tarii in incercare de a-si salva vietile. Cei mai multi dintre ei au fost mame, alaturi de copiii lor. Au venit singure, lasandu-si sotii, casele si familiile in urma, pentru a salva vietile propriilor copii. Acestea incearca sa isi continuie viata pe cat de normal posibil, sa isi gaseasca locuinte, joburi, scoli pentru copiii lor. La noi in tara s-au infiintat multe asociatii cu voluntari care incearca sa le sprijine pe aceste femei, iar romanii vorbesc din ce in ce mai mult despre subiect, in incercarea de a gasi solutii favorabile pentru acestea.

Astfel, de la izbucnirea razboiului pana in prezent s-au inregistrat peste 3000 de mentionari despre mamele venite din Ucraina.

 

Date demografice

Despre femeile ucrainence au vorbit cel mai mult romanii cu varste intre 30-34 de ani din Bucuresti.

 

Numarul de aparitii pe tipul sursei

In ceea ce priveste numarul de aparitii pe tipul sursei, presa detine prima pozitie cu un procent de 49. Facebook-ul (26.2%) si Agregatoarele (20.7%) o urmeaza pe pozitiile 2 si 3.

 

Impactul pe tipul sursei

Impactul pe tipul sursei nu prezinta schimbari majore, presa detinand in continuare prima pozitie cu 46.6 de procente. Pe locul al doilea se situeaza tot Facebook-ul, cu 27.7%, insa pe a treia pozitie se afla TV-ul, cu 16.4%.

 

Top 10 influenceri presa

In presa, publicatiile care au vorbit cel mai mult despre subiectul mamelor refugiate din Ucraina sunt: adevarul.ro, mediafax.ro, stiri.md, monitoruljustitiei.ro, digi24.ro, radiochisinau.md, ziarulprofit.ro, newprodnews.com, mytex.ro.

 

Top 10 influenceri Facebook

Pe Facebook, paginile care au scris masiv despre subiect sunt urmatoarele: Recordnews.ro, Mediashare, Diana Ivanovici Sosoaca – Fan, ASTA-I ROMANIA, Asociatia “21 decembrie 1989”, SOS Statele Copiilor Romania, Recorder, Piata Victoriei Protest, Centrul FILIA, Liliana Stefan.

 

Tagcloud

Printre cuvintele cel mai des asociate cu subiectul femeilor refugiate se numara: “genocidul”, “impuscati”, “Kiev”, “trupelor”, “Zelenski”. “Ucraina”, “Rusia”, “victime”, “violul” etc.

Comments are closed.