Copiii refugiati din Ucraina – un subiect intens dezbatut in Romania
Analizele Zelist, social media, Zelist Research Add commentsIn ultima luna, de la izbucnirea razboiului din Ucraina, multe probleme au fost ridicate la nivel European. Una dintre cele mai importante este cea legata de copiii care vin din Ucraina. Atat la noi in tara, cat si in tarile din UE, se incearca instituirea unor programe de integrare a acestora in scoli. Presedintii statelor europene vorbesc din ce in ce mai mult despre aceste programe si despre adaptarea copiilor ucraineni la sistemele de invatamant europene.
In Romania, de la izbucnirea razboiului pana in prezent, s-au inregistrat 12715 de mentionari cu privire la copiii ucraineni.
Evolutia mentionarilor s-a mentinut destul de ridicata pe parcursul zilelor, subiectul copiilor refugiati fiind vehiculat de catre romani in fiecare zi.
Date demografice
In ceea ce priveste datele demografice, cel mai mult au discutat despre acestia persoanele cuprinse intre 30-34 de ani (38.3%) din Bucuresti (32%).
Numarul de aparitii pe tipul sursei
Cele mai multe mentionari in ceea ce priveste subiectul copiilor refugiati din Ucraina s-au inregistrat in presa (39.9%), urmata de Facebook (38.4%) si agregatoare (16.3%).
Impactul pe tipul sursei
In schimb, cel mai mare impac al mentionarilor a fost cel de pe Facebook (31.2%), apoi din presa (28.3%) si TV (20.9%).
Top 10 influenceri presa
In presa, subiectul a fost cel mai mult discutat de catre urmatoarele publicatii: agerpres.ro, ziare.com, adevarul.ro, stiri.md, twnews.co.uk, ziarulprofit.ro, monitorulsv.ro, observatornews.ro, bzi.ro, libertatea.ro.
Top 10 influenceri Facebook
Pe Facebook, subiectul a fost intens dezbatut pe urmatoarele pagini: Observator, Digi24, StirileProTV, OpiniaPublica, Romania TV, giurgiuonline.com, Adevarul, Unica.md, EduPedu, Sport.ro.
Tagcloud
Printre sintagmele cel mai des asociate cu subiectul copiilor refugiati din Ucraina se numara: “asistenta”, “conflict”, “consiliului”, “limba”, “invatamant”, “neinsotiti”, “salvati”, “scoli”, “sprijinul” etc. Unele dintre personalitatile care au vorbit public despre copiii ucraineni sunt Gabriela Firea, Papa Francisc sau Victor Negrescu.