GPeC Summit – Peste 600 de participanti in cele 3 zile

Stiri Comments Off on GPeC Summit – Peste 600 de participanti in cele 3 zile

vizual-cp-1

GPeC Summit a reunit la Bucuresti, in cele 3 zile de evenimente dedicate zonei de comert electronic din Romania, peste 600 de participanti. Evenimentul a adus 45 de speakeri romani si internationali de top, 1 zi intreaga de Conferinta, 12 Workshopuri, E-Commerce Expo, dar si excelente oportunitati de networking si discutii libere la GPeC Party.

GPeC Summit a fost doar primul eveniment major din cadrul GPeC 2014!

Ziua de 26 Mai a fost dedicata Conferintei care a constat in keynote speeches si 5 panel-uri de dezbatere, subiectele dezbatute fiind axate pe optimizarea conversiilor, marketing online si cresterea performantelor magazinelor online. De asemenea, au fost prezentate cifre si studii de piata, trend-uri de evolutie, dar si profilul celor care cumpara de pe Internet.

Chris Goward (CEO WiderFunnel) – invitatul special al GPeC Summit – si-a incheiat prezentarea in ropote de aplauze dupa 45 de minute de speech despre testarea si optimizarea website-urilor, iar sesiunea sustinuta de Chris in ziua de 27 Mai a reunit aproape 200 de participanti. De asemenea, au fost extrem de apreciate prezentarile sustinute de Jacob Kildebogaard (WebJuice) si Caroline Hey (FACT-Finder).

Tot in ziua de 26 Mai, in paralel cu Conferinta, s-a desfasurat GPeC E-Commerce Expo care a reunit principalele companii furnizoare de solutii si servicii dedicate magazinelor online, fiind o excelenta oportunitate de networking si stabilirii de parteneriate pe termen lung.

vizual-cp-2

Nu in ultimul rand, Petrecerea GPeC din seara zilei de 26 Mai a reunit peste 150 de invitati – participanti, speakeri si organizatori – incurajand dialogul deschis si informal intre acestia.

Zilele de 27 si 28 Mai au adus participantilor 12 workshopuri axate pe subiectele de maxim interes pentru orice magazin online si extrem de apreciate de participanti:

  • Optimizarea Conversiilor,
  • E-mail Marketing,
  • Personalizare,
  • Logistica si Curierat,
  • Loializarea Clientilor,
  • Branding,
  • Persuasiune,
  • SEO,
  • PPC,
  • Usability,
  • Web Analytics,
  • Social Media.

Ce urmeaza la GPeC 2014?

Editia de primavara a GPeC Summit a fost doar primul eveniment major din cadrul GPeC 2014.  In calendarul GPeC urmeaza multe alte actiuni:

  • magazinele online care s-au inscris in Competitia GPeC 2014 intra in procesul de jurizare (prima etapa de jurizare desfasurandu-se in luna iunie, iar etapa finala in luna octombrie);
  • in urma primei etape de evaluare, ownerii de magazine se pot intalni fata in fata cu membrii juriului pentru a discuta asupra raportului de jurizare;
  • la sfarsitul lunii august are loc cea de a 4-a editie a Scolii de Vara de Comert Electronic GPeC – adica 5 zile de cursuri e-commerce la munte;
  • in octombrie, GPeC aduce inca o premiera in comertul online romanesc: primul Targ al Magazinelor Online – pentru prima oara, magazinele se intalnesc fata in fata cu clientii lor si cu internautii;
  • luna noiembrie aduce editia de toamna a GPeC Summit si cea de a 9-a editie a Galei Premiilor eCommerce.

Peste 350 de dezvoltatori si profesionisti IT se intalnesc la Dev Talks

Stiri Comments Off on Peste 350 de dezvoltatori si profesionisti IT se intalnesc la Dev Talks

dev_talks

Participantii vor avea parte de o experienta unica, prezentari si discutii informale despre noile tendinte si solutii tehnologice ale momentului. – Andreea Balaci, Project Manager Dev Talks.

Dev Talks este un eveniment de referinta pentru specialistii IT din Romania. Proiectul este unul de dezvoltare personala si profesionala pentru cei care sunt interesati de evolutia tehnologica din zonele web, online, cloud computing si big data. In cadrul Dev Talks vor fi dezbatute ultimele noutati, tendinte si provocari din domeniul tehnologiei.

Evenimentul va avea loc pe 11 iunie la Radisson Blu si va reuni 350 de dezvoltatori si profesionisti IT, peste 20 de speakeri locali si internationali, 7 ore de continut tehnic si discutii de tip panel vor fi sustinute de experti in domeniul lor de activitate.

Dintre speakerii prezenti in cadrul Dev Talks ii mentionam:

  • Mihai Iancu – Computer Scientist Adobe,
  • Jack Esselnik – Big Data and Analytics Evangelist IBM,
  • Radu Popescu – Front-end developer and QA Small Footprint,
  • Radu Iscu – Front-end developer Ness Technologies,
  • Cristian Neicu – Application Innovation Service Mobile Practice Leader IBM,
  • Sabin Popa – Cloud Strategy Leader IBM,
  • Cornel Fatulescu – Directeur Technique IS Pentalog,
  • Cristiano Betta – Developer Evangelist PayPal,
  • Martin Peck – Senior Technology Consulting Director Oracle,
  • Dan Romescu – Founder DroidCon.

Discutand cu alti oameni din domeniu si asistand la prezentari, developerii au sansa de a descoperi noi moduri de a face lucruri ajutand astfel si piata din Romania sa se mentina la un nivel inalt. – Radu Popescu, Front-end developer and QA, Small Footprint.

Cum este structurat evenimentul Dev Talks?

Editia din acest an Dev Talks este structurata in patru sesiuni paralele, in cadrul carora vor fi abordate topici de interes profund pentru industria IT: Cloud computing, Big Data, Mobile Architecture, Agile Management, Java, .NET, PHP, Ruby, HTML 5 etc.

1. The Future Web
2. The Mobile Imperative
3. Could Computing
4. Big Data

Cornel Fatulesc, Directeur Technique IS Pentalog, va prezenta lectiile invatate prin exemple din viata reala despre tranzitia la Agile in diverse organizatii. Prezentarea sustinuta de el nu este doar despre schimbare, dar si despre modul in care sunt puse in aplicare anumite modificari: bazate pe observare, intelegere, facand problemele vizibile si despre a genera schimbari rapide si pozitive.

Parteneri

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Oracle, XL Team, Brainspotting, Star Storage, MavenHut.

Mai multe detalii despre eveniment si agenda acestuia pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau in sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Partenerii media care sustin proiectul Dev Talks sunt: T&T Tehnica si Tehnologie, 9AM, ARIES, TechCafe, RegieLive, ComputerWorld, Agora, Doing Business, Catalog Cursuri, HIT, PC World, IT Channel, PlayTech.ro, Zelist Monitor, Cariere, Business Review, HotNews, Today Software Magazine, Soft Lead, Business24, Ziare.com, Comunicate de presa.ro

Print

Social media magister facit barba

Uncategorized Comments Off on Social media magister facit barba

Si pentru ca ar fi cazul sa ne mai amuzam un pic intr-o dupa amiaza de vineri ploioasa, sa  vorbim un pic despre barbi si Eurovision 🙂

1.  Barba

Total aparitii termen barba 1 ianuarie-8 mai 2014 (120 zile): 13840 / Viewership: circa 40 milioane impresii

Total aparitii 9-15 mai (7 zile): 11413 aparitii/ Viewership: circa 38.2 milioane

 

barba

Cu alte cuvinte: social media a generat in ultima saptamana acelasi volum de barbi pe care l-a generat in anterioarele 15-16 saptamani.

2.Paula vs Cochita

Si pentru ca am avut si noi o concurenta la Eurovision (Paula Seling) sa comparam performantele celor doua solist(e).

paula_vs_conchita

Zelist Monitor – acum si cu ask.fm

Uncategorized Comments Off on Zelist Monitor – acum si cu ask.fm

La Zelist Monitor cautam sa fim totdeauna la curent cu noile canale de social media. Pentru ca lumea se schimba, si noi (si brandurile) vrem sa ne schimbam o data cu vremurile.

Foarte pe scurt: de zilele trecute am pus si ask.fm la monitorizare. Roboteii nostri inca se uita dupa useri romani mergand din  conversatie in coversatie, iar apoi validand ce limba folosesc emitentii, insa deja avem primele cifre (preliminare): peste 66000 utilizatori. Si baza noastra creste in continuu, nu am ajuns la capatul procesului de descoperire.

Poate nu e impresionant dar hai sa ne uitam la cifrele pe ziua de 14 aprilie 2014:

–  206,527 postari (perechi intrebari+ raspunsuri)
–  123,480 intrebari unice
–  20,384 useri unici au pus intrebari (neanonime)
–  36,680 useri unici au raspuns la intrebari
———————-
Ca sa va dati seama cat de mult continut e acolo, sa ne uitam un pic la Instagram pe aceasi zi (14 aprilie) 8391 useri unici care au postat  13100 media (photo+video)
Sau sa comparam cu comentariile pe paginile publice la nivelul unei luni:  circa 3.5 milioane la nivelul lui aprilie.
Mergand pe cifrele masurate acum doua zile, inseamna ca la nivelul unei luni vom vorbi de peste 6 milioane de postari (pereche intrebare+raspuns). Destul de bine, indiferent de ce tip de continut am folosi pentru raportare.

Situatie Instagram Aprilie 2014

Stiri 1 Comment »

Fata de luna martie, in luna aprilie numarul conturilor de Instagram a depasit pragul de 90.000 ajungand la un total de 95.259. Si numarul de conturi active a crescut, ajungand la un numar de 44.410 useri.

Mai jos gasiti si alte detalii despre activitatea pe Instagram in luna aprilie.

3. Numar imagini postate: 464.120
4. Numar video postate: 16.514
5. Numar comentarii postate: 588.379
6. Numar total Like-uri la imagini: 14.628.342
7. Numar total Like-uri la video: 556.864
8. Numar conturi cu peste 100 media: 222
9. Numar conturi cu peste 50 media: 1.234
10. Numar conturi cu peste 10 media: 13.976
11. Numar conturi cu peste 10000 followeri: 90
12. Numar conturi cu peste 5000 < 10000 followeri: 125
13. Numar conturi cu peste 1000 < 5000 followeri: 1461
14. Numar conturi cu peste 500 < 1000 followeri: 3668

15. Top hashtag-uri utilizate:

1 love 22586
2 happy 11476
3 instagood 8833
4 spring 8467
5 fun 8227
6 beautiful 8135
7 me 7941
8 photooftheday 7694
9 selfie 7225
10 picoftheday 7003

16. Top 10 cele mai like-uite imagini:

User

Media

Likes

1 •AntoniA• http://instagram.com/p/mXhDzmBvfa/ 20934
2 * lavinia http://instagram.com/p/m-i_jYHMnN/ 3987
3 Alexandra Radu http://instagram.com/p/m7OEFRsnPN/ 3704
4 Sebastian http://instagram.com/p/mVRUmkjDC6/ 3037
5 Andra http://instagram.com/p/nOTalEF4nM/ 2994
6 Itg Theo http://instagram.com/p/nYMtCQwJZ5/ 2991
7 smiley_omul http://instagram.com/p/mkJcq1So9H/ 2947
8 Oana Befort http://instagram.com/p/nIzxAbwwul/ 2678
9 Anna Acasandrei http://instagram.com/p/nDxe4-xl0j/ 2616
10 alina ceusan http://instagram.com/p/m0p0XJm2YF/ 2442

17. Top 10 cele mai like-uite video – 1 video per cont:

User

Media

Likes

1 INNA http://instagram.com/p/mpla5PTcsa/ 13278
2 •AntoniA• http://instagram.com/p/nbDTJPhvSA/ 4986
3 smiley_omul http://instagram.com/p/mfNpUTSow4/ 1932
4 Alex Velea http://instagram.com/p/mh2tokyaUB/ 1482
5 Nicole Cherry http://instagram.com/p/mh0shKqq_w/ 1330
6 Adela Popescu http://instagram.com/p/nBBCnECTAQ/ 1182
7 Mihai ZMENTA http://instagram.com/p/nAsLQ4ARkS/ 1150
8 Alexandra Stan http://instagram.com/p/nNQZ7eFmNE/ 1057
9 Bromania http://instagram.com/p/nLom-DnmGj/ 853
10 RUBY http://instagram.com/p/nP6MHKNWSX/ 833

18. Top 10 cele mai instagram-uite locatii din Romania:

1 Parcul Herăstrău 197
2 AFI Palace Cotroceni 82
3 Promenada 80
4 Băneasa Shopping City 78
5 Centrul Vechi 62
6 Arenele BNR 59
7 Parcul Cişmigiu 51
8 Piața Sfatului 50
9 Starbucks Timisoara 48
10 Starbucks Cluj-Napoca 47

Si un mic infografic pregatit de Robert / Instagramology.ro

Cifre Instagram in Romania Aprilie 2014

Ultimele 7 zile de inscrieri la GPeC Summit

Stiri Comments Off on Ultimele 7 zile de inscrieri la GPeC Summit

vizual-cp-ultimele-zile

Doresti sa participi la GPeC Summit? Grabeste-te si achizitioneaza-ti biletul!

Doar pana pe 21 Mai 2014 (inclusiv) persoanele interesate sa participe la GPeC Summit mai pot achizitiona bilete de acces la cel mai important eveniment de comert electronic din Romania. Acesta se va desfasura in zilele de 26-27-28 Mai, la Bucuresti, iar pretul unui bilet pentru cele 3 zile este de 157 euro (TVA inclus), pret in care sunt incluse serviciile de masa/catering, precum si serviciile de traducere simultana.

Agenda detaliata a GPeC Summit, pe zile si ore, poate fi consultata pe website-ul GPeC. Evenimentul se va desfasura in Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms, Calea Rahovei, nr. 198A.

Speakeri internationali de top, pentru prima oara in Romania la GPeC Summit

Peste 40 de specialisti in e-commerce, romani si internationali, vor urca pe scena la GPeC Summit in cele 3 zile de eveniment. Cativa dintre acestia – personalitati recunoscute la nivel mondial, ale caror carti sunt best-selling pe Amazon – vorbesc pentru prima oara in Romania, la GPeC Summit:

Chris Goward, Presedinte si CEO WiderFunnel, este creierul din spatele metodelor LIFT™ si Kaizen™ si a dezvoltat strategii de optimizare a conversiilor pentru clienti precum Google, Electronic Arts, Magento sau BuildDirect.com.
Chris este autorul cartii “You Should Test That!“, un bestseller international, prin care redefineste principiile optimizarii conversiilor – cartea sa fiind cotata cu rating-uri de 5 stele din partea cititorilor pe Amazon. Din 2007, Chris a vorbit la peste 100 de evenimente in peste 30 de orase la nivel mondial, iar acumvine pentru prima oara in Bucuresti, la GPeC Summit, unde va sustine atat o prezentare in cadrul Conferintei din 26 Mai, cat si un workshop de optimizare a conversiilor in ziua de 27 Mai.

Jacob Kildebogaard coordoneaza serviciile de PPC si Analytics pentru agentia de marketing online scandinava, Webjuice.dk, la care este co-fondator. Jacob este creierul din spatele GaBoost.dk – un serviciu avansat de benchmark de analytics pentru siturile daneze de comert electronic, serviciu folosit in mod activ de peste 400 de business-uri.
Jacob a scris singura carte daneza de Google Analytics, iar in tara lui de origine – Danemarca – este cunoscut sub numele de Mr. Web Analytics.

Caroline Hey este, de peste 2 ani, International Business Manager la FACT-finder, Europe’s Leading Conversion Engine. FACT-finder este o companie prezenta in 8 tari europene, parte din grupul Omikron, aflat in top 50 companii din Germania cu o dezvoltare accelerata, conform premiilor Deloitte din 2012. Caroline va vorbi pentru prima oara in Romania la GPeC Summit despre cum pot magazinele online sa transforme vizitatorii in clienti.

Pe langa specialistii internationali, lista speakerilor romani este impresionanta din punct de vedere al numelor invitatilor care vor sustine prezentari, workshopuri sau vor fi prezenti in panel-urile de dezbatere publica: Radu Butufei (Carrefour Romania), Claudia Mirica (Cora Romania), Gabriel Ghita (MasterCard Europe CEE), Mihaela Nicola (The Group), Mihai Patrascu (evoMAG), Paula Negrea (TinaR), Raluca Kisescu (AVON Romania & Moldova), Felix Patrascanu (FAN Courier), Gian Sharp (Cargus), Lucian Aldescu (DPD), Octavian Badescu (Sameday Courier), Horia Grozea (mobilPay), Horia Neagu (Orange Romania), Valentin Radu (Marketizator), Remus Visan (Paravion), Dorin Boerescu (2Parale), Alexandru Lapusan (ZITEC), Victor Kapra, Ionut Munteanu (WebDigital), Liviu Taloi (ECOMpedia), Alexandru Cernatescu (Infinit Solutions Agency), Diana Olar (Voucherry Romania), Adrian Ichim (Advanced Ideas), Ioana Barbu (BitDefender), Andrei Georgescu (White Image), Marius Lazarescu (Today’s), Claudiu Murariu (PadiCode), Alexandru Rada (Vibetrace), Diana Vlase (DPD), Cristian Ignat (2Parale), Robert Anghel (ING Bank), Marin Mitroi (RomCard).

GPeC Summit: 3 zile de Conferinta, Workshopuri, Expo & Party

Intreaga zi de 26 Mai este dedicata Conferintei si E-Commerce Expo (expozitie B2B intre furnizorii de servicii si solutii de comert electronic si magazinele online). In cadrul Conferintei, au loc keynote speeches si panel-uri de dezbatere pe subiecte de maxim interes pentru orice afacere online:

  • stadiul actual si tendintele de dezvoltare ale pietei pe verticale;
  • profilul consumatorului online;
  • optimizarea conversiilor;
  • performance marketing;
  • logistica & curierat;
  • loializarea clientilor;
  • tool-uri e-commerce;
  • SEM.

Seara de 26 Mai este dedicata Petrecerii GPeC – un spatiu excelent de networking, oportunitati de afaceri si schimb de experienta intre participanti.

Zilele de 27 si 28 Mai aduc participantilor nu mai putin de “12 workshopuri tematice, adica 18 ore de comert electronic Premium”, dupa cum declara Andrei Radu.

Temele abordate in cadrul workshopurilor vizeaza:

  • optimizarea conversiilor;
  • personalizare;
  • logistica & curierat;
  • branding;
  • e-mail marketing;
  • loializarea clientilor;
  • persuasiune;
  • web analytics;
  • PPC marketing;
  • SEO;
  • social media;
  • usability.

Overview Social Media in .RO – lunile Martie si Aprilie 2014

social media 3 Comments »

Va prezentam mai jos un scurt overview al situatiei conturilor active, cat s-a publicat si care a fost interactivitatea pe cele mai importante canale online utilizate in Romania in lunile martie si aprilie 2014.

Overview-ul pentru luna februarie poate fi gasit aici.
infographic_piramida_martie_2014

 infographic_piramida_aprilie_2014

Inscrie-ti magazinul online in competitia GPeC pana pe 9 Mai si primesti gratuit 2 bilete la GPeC Summit!

Stiri Comments Off on Inscrie-ti magazinul online in competitia GPeC pana pe 9 Mai si primesti gratuit 2 bilete la GPeC Summit!

gpec-online-shops-competition-2014

Mai sunt doar doua zile pana pe 9 Mai 2014, data pana la care magazinele online care se inscriu in competitia GPeC (Gala Premiilor eCommerce) beneficiaza de 2 bilete gratuite la GPeC Summit – cel mai important eveniment de comert electronic din Romania si din regiune.

Acesta se va desfasura in Bucuresti, in zilele de 26-27-28 Mai, reunind unii dintre cei mai buni speakeri romani si internationali.

Cea de a 9-a editie a Competitiei Magazinelor Online GPeC a luat startul in data de 25 Aprilie cu perioada de inscrieri care se intinde pana pe 23 Mai. Insa, magazinele care aleg sa intre in competitie pana pe data de 9 Mai, primesc si 2 bilete gratuite la GPeC Summit – pe langa multiplele avantaje aduse de competitia GPeC 2014.

Beneficii de peste 3000 euro pentru magazinele online inscrise la GPeC 2014

1. Magazin de Incredere, atestat TRUSTED

Toate magazinele online care doresc sa participe in Competitia GPeC, trebuie sa intruneasca in totalitate criteriile de preselectie – acestea reprezentand obligatii legale conform directivelor europene, dar si bune practici in comertul electronic. Staff-ul GPeC va audita fiecare magazin in parte, ajutandu-l sa indeplineasca toate criteriile in asa fel incat sa fie la zi cu principalele norme legislative si sa isi creasca reputatia in randul consumatorilor.

Odata cu respectarea criteriilor de preselectie, magazinele online sunt acceptate in Competitia GPeC 2014 si primesc gratuit Marca de Incredere TRUSTED.ro timp de 12 luni (adica economisesc 120 euro – costul acordarii Marcii daca nu s-ar inscrie la GPeC).

2. Evaluare profesionista a magazinelor, in valoare de peste 2000 euro

– Toate magazinele online acceptate in Competitia GPeC 2014 vor fi evaluate prin intermediul celui mai complex set de criterii de jurizare (peste 90 de criterii general valabile – esentiale pentru orice afacere online, dar si criterii specifice, in functie de produsele/serviciile comercializate);

– 20+ specialisti in e-commerce analizeaza magazinele inscrise in competitia GPeC;

– Fiecare din cele 90+ criterii de jurizare este evaluat si notat;

– Pe langa notele acordate, membrii juriului ofera in raport si scurte explicatii / recomandari;

– Evaluarea se face in 2 etape, la momente diferite, pentru a observa evolutia in timp a magazinelor inscrise in competitie;

Toate magazinele inscrise in Competitia GPeC 2014 primesc rapoartele de evaluare, precum si un benchmark al pozitiei lor fata de competitori. Un astfel de raport confera fiecarui magazin o imagine in detaliu asupra afacerii lui, ajutandu-l sa isi optimizeze conversiile si sa vanda mai mult.

3. Consultanta avizata de la specialisti in e-commerce

Pe langa explicatiile oferite de membrii juriului GPeC 2014 in rapoartele de evaluare, magazinele online participante primesc consultanta avizata in cadrul Intalnirilor Consultative GPeC.

Astfel, in urma primei etape de jurizare, magazinele au ocazia sa se intalneasca fata in fata cu membrii juriului pentru a discuta pe marginea raportului de evaluare, primind explicatii pentru punctajele acordate si recomandari despre cum sa isi imbunatateasca afacerea.

Fiecare magazin are la dispozitie 45 de minute de dialog cu specialistii din juriu, timp in care poate adresa si intrebari suplimentare (pe langa cele strict referitoare la raportul de evaluare).

4. Acces la tool-uri de optimizare a conversiilor

Pe langa rapoartele de evaluare, magazinele online inscrise in competitia GPeC au acces si la tool-uri de A/B Testing si Optimizarea Conversiilor precum Marketizator si Vibetrace.

Taxa de participare la GPeC include costurile de peste 800 euro lunar pe care le-ar avea magazinele online care nu se inscriu in Competitie.

5. Participare gratuita la GPeC Summit in limita a 2 persoane/magazin

Chiar daca inscrierile in Competitia GPeC 2014 se incheie pe 23 Mai, magazinele online care aleg sa se inscrie pana pe 9 Mai (inclusiv), beneficiaza de 2 bilete gratuite la GPeC Summit – cel mai important eveniment de comert electronic din Romania si din regiune. Cu alte cuvinte, mai fac o economie de 254 euro + TVA.

GPeC Summit va avea loc in Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms, in zilele de 26, 27  si 28 Mai 2014 si se traduce, pe scurt, in:

1 zi intreaga de Conferinta, plina de keynote-uri si panel-uri de dezbatere cu speakeri de top internationali, precum:

    • Chris Goward (CEO WiderFunnel, autor al cartii “You Should Test That!”),
    • Matthew Woodward (Guru in SEO si Marketing Afiliat),
    • Caroline Hey (International Business Manager FACT-Finder),
    • Ela Dokurno (International Marketing Coordinator FACT-Finder),
    • Jacob Kildebogaard (Co-Founder WebJuice );

12 workshopuri tematice, pe subiecte de maxim interes pentru orice afacere online:

    • Optimizarea conversiilor;
    • Web Analytics;
    • SEO & SEM;
    • Personalization;
    • Usability;
    • Social Media;
    • Logistica & Curierat;
    • Team Management;
    • Loializarea clientilor;
    • A/B testing;
    • E-mail marketing;
    • Diferentiere & USP;

E-Commerce Expo – locul in care magazinele online se intalnesc cu principalii furnizori de servicii si solutii e-commerce in scopul stabilirii de parteneriate – unii dintre ei fiind companii de top in Europa.

Taxa de inscriere

Taxa de inscriere in Competitia Magazinelor Online GPeC 2014 este de 250 euro + TVA, iar inscrierile se fac completand formularul de inregistrare de pe website-ul evenimentului – www.gpec.ro.

Cu sprijinul:

2ParaleAdvanced IdeasCasaDeTraduceriECOMpediaEuroWebExtendedHostway,MarketizatorNew BlackTRUSTED.roVibetraceWebDigitalWhite ImageZeList

Parteneri media:

(Ad)HuggerAkceesANISBursaBusiness ReviewBlogal InitiativeBusiness24,Business WomanCariereComunicate De PresaeJobsFemei in AfaceriFulvia MeirosuHotnewsKiss FMLaptop NewsModern BuyerRomaniaPozitiva.roShopmaniaSoftbinatorSoftLead,Startups.roTech CafeZiare.com

Bloguri partenere: 

Alex MihaileanuAlin VladAna MateiAnca DumaAndreea StanAuras Mihai GeambasuBlogatu.roCarmen AlbisteanuChinezuClaudia TocilaCorina Maria ScheianuCristi DorombachDorin ApavaloaeElena CiricGeorge Hari PopescuIoana BudeanuLavinia BiberiMadalin BlidaruMiruna SiminelOana GreceaOlivian BredaRaluca PopaRazvan AcsenteSandra ClipeaSorin Rusi.

MVP Academy – program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrala si de Est

Stiri Comments Off on MVP Academy – program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrala si de Est

mvp-blog

Startup-urile din Europa Centrala si de Est sunt renumite pentru talentul lor tehnic, insa nu dispun intotdeauna de cunostintele de business necesare pentru a-si transforma ideile in produse de succes pe piata globala. In acest context, How to Web lanseaza MVP Academy, program de pre-accelerare care le ofera antreprenorilor din regiune cunostintele necesare pentru a dezvolta produse de succes la scara globala, pentru a-si dezvolta afacerile mai rapid si pentru a profita de oportunitatile existente pe piata.

How to Web MVP Academy se va desfasura in perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest si va reuni 14 echipe cu potential din regiune. Pe langa componenta educationala, echipele finaliste vor beneficia, pe toata durata programului, de spatiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel international si conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare si fonduri de investitii early stage. Astfel, experienta How to Web MVP Academy va ajuta startup-urile sa profite de oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si dezvolta produsele in afaceri de succes.

Care este profilul startup-ului?

Programul se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei (echipe sau persoane) care au mai putin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut pana in momentul inscrierii finantari mai mari de 50.000 EUR si nu au mai participat la un alt program de accelerare. Produsele dezvoltate trebuie sa fie in domeniul software, hardware, internet of things, mobile, robotica, biotech, medtech sau ecommerce. How to Web MVP Academy este un program dezvoltat in parteneriat cu Microsoft, Romtelecom si Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum si TechHub Bucharest.

Pe parcursul celor 7 saptamani ale programului, cele 14 echipe finaliste vor participa la workshop-uri practice si vor acumula competente cheie pentru un startup: notiuni de business, finantare, aspecte legale, dezvoltare de produs, storytelling, marketing, dezvoltarea de comunitati, networking sau pitching. In plus, acestia vor beneficia de sesiuni de mentorat si vor avea ocazia sa discute in mod direct cu specialisti si antreprenori consacrati la nivel local, regional si international.

Progresul echipelor participante la How to Web MVP Academy va fi monitorizat prin urmarirea unor indicatori cheie pentru performanta, sustinand astfel cresterea accelerata a acestora. Printre beneficiile de care se vor bucura finalistii programului se numara accesul la infrastructura tech oferita de companii internationale (cloud hosting sau acces gratuit la diferite platforme), acces la spatiul de co-working, comunitatea si evenimentele TechHub Bucharest, conexiuni cheie in industrie si sustinere continua pentru dezvoltarea propriilor startup-uri pe toata durata programului.

How to Web MVP Academy va aduce in faţa echipelor peste 40 de mentori avand competente relevante pentru etapa de dezvoltare in care se afla acestea: fondatori de startup-uri, echipe care au trecut prin programe de accelerare, specialisti in business si dezvoltare de produs sau investitori early stage.

Printre acestia se numara:

  • Jon Bradford (Managing Director, Techstars),
  • Florin Talpes (Co-fondator si CEO, Bitdefender),
  • Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum),
  • Gabriel Coarna (Architect, Evernote Clearly),
  • Adrian Gheara (Co-fondator NeobyteSolutions, business angel si advisor pentru mai multe startup-uri),
  • Bobby Voicu si Cristi Badea (Co-Fondatori Mavenhut si absolventi ai programului de accelerare Startup Bootcamp) sau
  • Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH).

Lista completa a mentorilor care vor ghida pasii echipelor admise in How to Web MVP Academy este disponibila online la http://mvpacademy.co/mentors.

Programul se va incheia marti, 22 iulie, cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele isi vor prezenta produsele si progresul inregistrat in fata unui juriu format din investitori de tip angel, fonduri de investitii early stage si reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare la nivel european. Astfel, startup-urile vor avea ocazia sa obtina finantari ulterioare si sa isi continue dezvoltarea si dupa finalizarea programului.

Termen limita pentru inscrieri

Cele 14 echipe finaliste vor participa gratuit la How to Web MVP Academy si nu vor trebui sa cedeze actiuni in schimbul participarii. Inscrierile se realizeaza online la www.mvpacademy.co, pana sambata, 17 mai.

Aplicatiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate, luand in considerare echipa si experienta acesteia in domeniu, dimensiunea pietei si tendintele din industrie, tractiunea initiala, fezabilitatea si scalabilitatea produsului. Castigatorii vor fi anuntaţi vineri, 23 mai.

Mediatizarea programului este asigurata de Goal Europe, Netokracija, IT Dogadjadi, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Adevarul Tech, Forbes Romania, Wall-Street.ro, Business Cover, Manager Express, Business Woman, Market Watch, Ctrl-D, PC World, Computer World, Gadget Trends, Today Software Magazine, Agora, Yoda.ro, Incont.ro, Romania Libera, Zelist Monitor, Comunicatedepresa.ro si Times New Roman.