Instagram si Foursquare (primele cifre pentru Romania)

social media 4 Comments »

Pentru ca astazi este Black Friday, Zelist Monitor a adaugat, celor peste 300 000 de surse online monitorizate, doua noi categorii de surse, si anume Instagram si Foursquare, incercand sa imbunatateasca privirea de ansamblu pe care o au brandurile asupra activitatii lor din online. Drept bonus, aceste surse vor fi oferite clientilor zilnic, nu doar astazi 😉

Depasind din punct de vedere al numarului de utilizatori activi blogurile sau conturile de Twitter, cele doua platforme au avantajul de a fi foarte usor de utilizat si atrag multi utilizatori in fiecare luna.
Poti face check-in sau posta o poza din aproape orice loc in care esti: o cafenea, un parc, un aeroport, de acasa, de la birou sau cand gasesti situatii inedite. Pe langa utilitate, in cazul Foursquare, de a gasi locatii sau in cazul Instagram de a posta ceva de interes, cele doua platforme indeplinesc si o nevoie umana, nevoia de atentie din partea prietenilor, devenind astfel un fel de “joc virtual al atentiei”.

In infograficul atasat, puteti gasi mai multe detalii despre conturile romanesti de Instagram sau Foursquare. Cateva cifre si informatii semnificative sunt urmatoarele:

  • Pe Instagram, exista aproximativ 64 mii de useri activi all-time, aproximativ 5 milioane de fotografii, 73 mii de clipuri video, 4 milioane de comentarii.
  • Pe Foursquare, monitorizam 147 mii de locatii din Romania, 90 de mii de useri, 12 milioane de check-in-uri, 70 de mii de recomandari de locatii, aproximativ 3 milioane de vizitatori.
  • Cele mai fotografiate locuri pe Instagram sunt Aeroportul International Henry Coanda, Parcul Herastrau, Arena Nationala si Plaja din Vama Veche.
  • Cei mai avizi useri de Foursquare sunt constantenii, mall-ul cu cele mai multe check-in-uri este Baneasa Shopping Center, zona cu cele mai multe check-in-uri este Centrul Vechi Bucuresti, iar cele mai populare locuri de intalnire sunt Piata Romana si Piata Unirii din Bucuresti.
  • In ceea ce priveste userul roman cu cele mai apreciate fotografii si clipuri video pe Instagram, acesta este Inna.
  • In topul celor mai utilizate hashtag-uri se numara #love, #instagood si #instamood.

 

instagram_foursquare

O poza face cat o mie de cuvinte

Monitorizarea aparitiilor de pe cele doua platforme faciliteaza analiza mentionarilor care se pot transforma in probleme de imagine si ajuta la gestionarea acestora inca din faza incipienta. O poza pe Instagram sau o serie de comentarii negative la adresa unei locatii se pot transforma intr-o criza de imagine sau pot aduce pierderi financiare daca nu se intervine in timp util. Pentru acest motiv, consideram ca este important pentru companii si branduri sa monitorizeze si aceste canale de comunicare ce aduc informatii semnificative la strategia de comunicare, tinand cont de activitatea de pe acestea.

Pentru clientii si colaboratorii Zelist Monitor, testarea acestor module se realizeaza in mod gratuit timp de trei luni de zile, urmand ca dupa aceasta perioada, sa fie perceput un tarif modic.

Interviu despre retelele sociale in Romania cu Catalin Tenita

Stiri Comments Off on Interviu despre retelele sociale in Romania cu Catalin Tenita

microfonul_deschisMiercuri seara, 27.11.2013 incepand cu ora 21, Catalin Tenita, Managing Partner TreeWorks, a fost invitatul doamnei Maria Isopescu la emisiunea Microfonul deschis web 2.0 la Radio Romania 3Net “Florian Pittis” pentru a discuta despre popularitatea retelelor sociale in Romania si despre interesul nativilor digitali (generatia cu varsta intre 14 – 24 ani) pentru participarea la “sarbatoarea” Black Friday.

Interviul complet il puteti urmari mai jos.

Marea Unire Digitala powered by ROM Autentic

social media Comments Off on Marea Unire Digitala powered by ROM Autentic

Pe 1 Decembrie 2013, ROM Autentic, impreuna cu McCann Bucuresti si MRM Romania, lanseaza campania Marea Unire Digitala prin care romanii de pretutindeni vor fi uniti pentru o zi.

Cum?
De Ziua Nationala a Romaniei, ROM uneste OM cu OM si SITE cu SITE, demonstrand ca pe Internet nu exista granite. Astfel, toti romanii detinatori de bloguri si site-uri din Republica Moldova sunt chemati la Marea Unire Digitala, invitati sa se uneasca cu Romania prin schimbarea domeniului din .md in .ro. De asemenea, in spirit de solidaritate, romanii detinatori de bloguri sau site-uri isi pot schimba domeniul din .ro in .md.

Clipboard02

Pentru facilitarea Marii Uniri Digitale, unul dintre partenerii campaniei, NewHost, ofera o reducere de peste 50% la achizitionarea domeniilor .ro, cat si tuturor moldovenilor si romanilor care vor sa participe la Marea Unire Digitala.

“1 Decembrie este ziua romanilor de pretutindeni si prin noua campanie “Marea Unire Digitala” ROM isi propunde de data aceasta sa creeze o Romanie fara granite, intr-un spatiu virtual, accesibil oricui. ROM indeamna la o unire simbolica facuta de romani, in 2013 ca si in 1918. In felul acesta, cream o punte intre istorie si prezent si dam o valoare umana, contemporana unui gest istoric”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Manager Kandia Dulce.

Pentru detalii despre Marea Unire Digitala, puteti viziona acest film manifest:

http://www.youtube.com/watch?v=1AU4Tm1HuLk

“ROM a incercat prin campaniile sale sa recupereze semnificatia reala a Zilei Nationale a Romaniei din fata asaltului carnatilor cu fasole si discursurilor patriotarde. Si, pentru ca ironia istoriei face ca de 1 Decembrie romanii sa sarbatoreasca Marea Unire din doua state diferite, ne-am gandit ca singura reparatie posibila va fi sa o re-cream in spatiul virtual. Pe internet nu exista granite si romanii se exprima la fel, indiferent de faptul ca sunt din Romania sau din Republica Moldova”, a declarat Adrian Botan, Creative Partner McCann Bucuresti.

Detalii despre campanie, precum si pasii pe care detinatorii de site-uri si bloguri trebuie sa ii urmeze in vederea schimbarii domeniului, puteti gasi accesand link-ul http://www.romautentic.ro/mareaunire/.

Zelist sustine Marea Unire Digitala, asa ca, timp de o saptamana, zelist.ro a devenit zelist.md. In plus, de ieri am adaugat campuri speciale la inscriere pentru principalele 10 orase din Moldova.

Infografic: Black Friday 2013 & Generatia Nativilor Digitali

1424.ro, social, Sondaje 3 Comments »

infographic_black_friday_2013

Un nou studiu realizat in cadrul www.1424.ro, cel mai extins panel online din Romania dedicat cercetarii generatiei digitale, prezinta date referitoare la gradul de interes al nativilor digitali pentru participarea la Black Friday / Vinerea Neagra din 2013. 

Utilizand un esantion de peste 1000 de tineri, avand varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, studiul va ofera informatii despre principalele produse pe care tinerii intentioneaza sa le cumpere de Black Friday / Vinerea Neagra din acest an, care sunt bugetele alocate evenimentului si care sunt principalele surse de cumparare avute in vedere de nativii digitali. De asemenea, au fost cercetate si principalele motive pentru care tinerii aleg sa nu cumpere de Black Friday / Vinerea Neagra.

Intentie de cumparare in randul nativilor digitali de Black Friday / Vinerea Neagra 2013

In ceea ce priveste participarea la evenimentul Black Friday din acest an, cei mai multi dintre tineri (46%) prezinta o atitudine indecisa, nu stiu daca vor cumpara ceva, dar vor vizita siteurile pentru a evalua ofertele. 24% dintre respondeti declara ca nu intentioneaza sa cumpere de Vinerea Neagra din acest an, 19% declara ca o vor face, iar 11% nu stiu ce reprezinta conceptul Black Friday / Vinerea Neagra.

 

intentie_cumparare

 

Cele mai dorite produse de cumparat de Black Friday / Vinerea Neagra 2013

Topul celor mai dorite itemuri de cumparat de Black Friday 2013 in randul tinerilor care au declarat ca vor cumpara la acest eveniment: computere, laptopuri si accesorii computer (25%), gaming si console (24%), telefoane (18%), moda si accesorii fashion (5%), tablete, notebookuri (4%), aparatura audio (playere si playere portabile) (3%), electronice diverse (3%), aparatura foto / video digitala (3%).

1 din 4 nativi digitali care intentioneaza sa cumpere de Black Friday 2013 si declara ca au deja o lista cu lucruri de cumparat sunt interesati de computere si accesorii pentru computer.

 

principalele_produse

 

Care sunt principalele surse de unde vor cumpara tinerii de Black Friday / Vinerea Neagra 2013

Cei mai multi dintre nativii digitali care intentioneaza sa cumpere de Black Friday 2013 doresc sa utilizeze mediul online pentru acest eveniment (47% – magazine online). 37% din magazine specializate (offline) si 12% din supermarket/hypermarket.

 

surse_cumparare

 

Care este bugetul alocat de catre tineri pentru cumparaturile de Black Friday / Vinerea Neagra 2013

Tinerii care si-au alocat deja un buget pentru Black Friday 2013 intentioneaza sa cheltuiasca in general intre 501 si 1000 lei pentru aceste cumparaturi.

In ceea ce priveste bugetul alocat pentru cumparaturile de Black Friday 2013, 35% dintre tinerii interesati sa cumpere declara ca au pregatit peste 1000 lei, 30% – intre 101 si 500 lei, 18% – intre 501 si 1000 lei, 17% – maxim 100 lei.

 

buget_alocat

 

Insight-uri 1424.ro:

In cele ce urmeaza sunt prezentate asocieri dintre variabile, cu mentiunea ca variabila buget este detaliata, cuprinzand 6 segmente.

Din date se observa ca:

  • tinerii care pentru Black Friday 2013 au buget alocat de maxim 100 lei sunt mai interesati sa cumpere telefoane, imbracaminte, incaltaminte, ceasuri si bijuterii, dar si jucarii decat ceilalti tineri.
  • tinerii care pentru Black Friday 2013 au alocat intre 101 si 300 lei sunt mai interesati sa cumpere aparatura audio (playere, iPoduri), muzica si filme decat ceilalti tineri.
  • tinerii care pentru Black Friday 2013 au alocat intre 301 si 500 lei sunt mai interesati sa cumpere telefoane si computere decat ceilalti tineri.
  • tinerii care pentru Black Friday 2013 au alocat intre 501 si 1000 lei sunt mai interesati sa cumpere gaming si console decat ceilalti tineri.
  • tinerii care pentru Black Friday 2013 au buget alocat de peste 1000 lei sunt mai interesati sa cumpere computere, laptopuri, accesorii pentru cumputer decat ceilalti tineri.
  • in randul tinerilor care declara ca nu au un buget precis, dar se vor decide in functie de ofertele magazinelor se observa un interes de cumparare pentru aparatura foto/video digitala mai mare decat in randul celorlalti nativi digitali.
  • tinerii care intentioneaza sa cumpere gaming si console de Black Friday 2013 prefera sa cumpere offline, de la magazinele specializate mai mult decat ceilalti tineri.
  • tinerii care doresc sa cumpere electrocasnice de Black Friday 2013 prefera sa cumpere mai mult de la supermarket/ hypermarket decat ceilalti tineri.
  • tinerii care doresc sa cumpere jucarii de Black Friday 2013 tind sa cumpere mai mult de la supermarket/hypermarket decat ceilalti tineri.
  • exista un interes de cumparare de Black Friday 2013 pentru gaming si console mai mare in randul barbatilor decat in randul femeilor.
  • exista un interes de cumparare de Black Friday 2013 pentru articole de moda (imbracaminte, incaltaminte si accesorii fashion) si pentru carti mai mare in randul femeilor decat in randul barbatilor.
  • exista un interes de cumparare de Black Friday 2013 de la magazinele online mai mare in randul barbatilor decat in randul femeilor. Adica, barbatii intentioneaza sa cumpere de Back Friday 2013 de la magazinele online mai mult decat o fac femeile.

Care sunt motivele principale pentru care tinerii nu doresc sa participe la Black Friday / Vinerea Neagra 2013

Dintre tinerii care stiu sigur ca nu vor cumpara nimic de Black Friday 2013, 45% declara ca au tot ce le trebuie si nu au nevoie de nimic in plus. 24% declara ca nu au bani pentru acest eveniment, 13% sunt de parere ca de Black Friday nu gasesc brandurile care ii intereseaza, 8% spun ca nu se ocupa personal de cumparaturi, altcineva face cumparaturile in familie, 6% cred ca reducerile de Black Friday nu sunt considerabile, 4% cred ca de Black Friday, produsele oferite sunt lichidari se stocuri, nu sunt game actuale ale brandurilor.

 

motive_noncumparare

 

Despre 1424.ro

Www.1424.ro este cel mai nou instrument de masurare online a atitudinilor, opiniilor si obiceiurilor Digital Natives (tineri avand varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, activi in mediul online). Metodologia 1424.ro este bazata pe sondaje online folosind ca bazin de esantionare cel mai consistent panel de tineri 14-24 ani din onlineul romanesc, cu peste 27.000 de utilizatori activi in fiecare luna. Principala sursa de recrutare a tinerilor din panelul 1424.ro o reprezinta siteul www.TPU.ro (2.318.601 vizitatori unici, 5.758.059 vizite si 12.677.590 de afisari in luna octombrie 2013), site prezent in TOP 15 siteuri din onlineul romanesc si siteul Nr 1 ca afinitate pe segmentul de varsta 14-24 ani din cele mai traficate 20 de siteuri din Romania.

Core-ul metodologiei 1424.ro consta in prezentarea insight-urilor din perspectiva asocierilor/corelatiilor dintre variabile. In prezent in www.1424.ro exista 152.322 de insight-uri.

Selectarea participantilor la fiecare dintre sondajele 1424.ro este aleatorie, simpla. Redresarea esantioanelor se realizeaza folosind ponderarea post-stratificata (in celula), in conformitate cu statisticile oficiale Sati.ro. Poderarea post-stratificata se realizeaza functie de variabilele varsta si gen biologic.

Despre Metodologia sondajului Black Friday 2013

Studiul prezinta opiniile a 778 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, ce au facut parte dintr-un esantion cuprinzand 1027 de tineri extrasi aleatoriu, simplu din panelul 1424.ro, cel mai extins panel online din Romania dedicat cercetarii generatiei digitale. Datele sunt ponderate post stratificat, in functie de statisticile oficiale Sati.ro, in functie de variabilele varsta si gen biologic. Aceasta cercetare s-a desfasurat in mediul online si se supune limitarilor tuturor cercetarilor desfasurate astfel, generalizarile fiind valabile la panelul respectiv. Infograficul si analiza pot fi utilizate sub licenta CreativeCommons Attribution.

Participa la concursul de debut literar „Incubatorul de condeie”

Comunicate de presa, Stiri Comments Off on Participa la concursul de debut literar „Incubatorul de condeie”

AdLittera a dat startul editiei cu numarul IV a concursului de debut literar Incubatorul de condeie IDC. Acesta se desfasoara in mediul online in perioada 14 octombrie – 14 decembrie, fiind o competitie anuala adresata amatorilor de creatie literara. 

concurs-IDC-2013

La fel ca in editiile anterioare, concursul este structurat pe doua sectiuni – Poezie si Proza scurta.

Etape

In ceea ce priveste inscrierile, acestea au loc in intervalul 14 octombrie – 24 noiembrie 2013 pe site, conform regulamentului. Jurizarea va avea loc pana in data de 1 decembrie 2013. Pe data de 14 decembrie, vor fi premiate cele mai creative, originale si inovative texte.

Juriul este compus din scriitori cu experienta, dar si din „condeiele” care s-au facut remarcate la editiile anterioare ale concursului.

Creatiile premiate vor fi publicate in Antologia IDC in ediiie hard-copy si in format digital.

Mai multe informatii despre concurs pot fi accesate pe website-ul dedicat Concursului IDC.

Cat de interesata este generatia digitala de reduceri?

1424.ro, social, Sondaje Comments Off on Cat de interesata este generatia digitala de reduceri?

Pentru ca se apropie marea sarbatoare a reducerilor – “Black Friday”, eveniment ce marcheaza inceputul sezonului cadourilor, 1424.rocel mai extins panel online din Romania dedicat cercetarii generatiei digitale – a realizat un sondaj online pentru a analiza interesul tinerilor fata de perioada reducerilor. In cele ce urmeaza va prezentam atat distributia interesul tinerilor digitali pentru reduceri, cat si insight-uri de natura psiho-sociala despre cei interesati de subiect.

1. Cat de mare este interesul fata de reduceri?

 La intrebarea ”Esti interesat de perioada reducerilor?”:

  • 59% dintre nativii digitali au declarat ca sunt interesati de perioada reducerilor
  • 41% au declarat ca nu sunt interesati de perioada reducerilor

distr_interes

2. Difera shoppingul generat de reduceri intre cele doua sexe?

Datele cercetarii confirma tendinta mai accentuata a femeilor de a fi interesate de perioada reducerilor decat barbatii. Nu s-a inregistrat nici o diferenta a apetitului fata de perioada reducerilor in cadrul variabilei varsta, in sensul ca atat adolescentii (14-18 ani), cat si tinerii adulti (19 – 24 ani) manifesta acelasi interes fata de aceasta perioada.

Se observa ca in randul femeilor, proportia celor care declara ca sunt interesate de perioada reducerilor este de 65%, si doar 35% dintre tinerele femei declara ca nu sunt interesate de asa ceva. 

distri_fem

Proportia barbatilor care isi declara interesul pentru perioada reducerilor este de 52%, iar 48% dintre nativii digitali barbati declara ca nu sunt interesati de aspectul reducerilor.

distrb_barbati

In cadrul categoriilor de varsta, se observa ca nu exista deosebiri intre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani si tinerii adulti avand intre 19 si 24 ani in ceea ce priveste reducerile.

 58% dintre adolescenti (14- 18 ani) sunt interesati de perioada reducerilor, 42% nu sunt interesati. 

distrb-1418

59% dintre tinerii adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 24 de ani isi manifesta interesul fata de perioada reducerilor, in vreme ce 41% nu sunt interesati de acest subiect.

distr-1924

3. Profilul tinerilor interesati de reduceri

Va prezentam mai jos cateva caracteristici ale profilului tinerilor interesati de perioada reducerilor.

1.  Preocupare pentru liste si planificare:

  • Tinerii interesati de perioada reducerilor obisnuiesc sa isi faca o lista cu dorinte pentru anul viitor mai mult decat fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor.

  • Intrebati fiind cum isi organizeaza un volum mare de sarcini, tinerii interesati de perioada reducerilor tind sa prezinte un comportamne mai ordonat decat tineriii dezinteresati. Acestia tind sa raspunda ca fac toate lucrurile din timp, in vreme ce tinerii dezinteresati de perioada reducerilor tind sa raspunda ca lasa mai mult sarcinile pe ultima suta de metri.

  • Obisnuiesc sa isi faca planuri pentru Revelion mult mai devreme decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reduceri. 49% dintre tinerii interesati de perioada reducerilor isi incep planurile pentru Revelion cu o luna inainte, 5% dintre tinerii interesati de perioada reducerilor obisnuiesc sa isi programeze Revenionul din vara.

2.  Interes pentru sarbatori comerciale:

  • Tind sa sarbatoreasca Valentine’s Day mai mult decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor.

  • Tind sa sarbatoreasca Halloween mai mult decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor.

3.  Comportament si cumparare online:

  • Tind sa interactioneze cu brandurile pe Facebook mai mult decat tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. Interactiunea se realizeaza fie doar vizionand anunturile din paginile de brand, fie interactionand direct prin like, share si comentarii.

  • Tind sa urmareasca mai multe branduri pe Facebook decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 52% dintre tinerii interesati de reduceri urmaresc intre 1 si 50 de pagini de brand, iar 14% urmaresc peste 50 de pagini de brand in aceeasi retea de socializare.

  • Tinerii interesati de perioada reducerilor sunt mai atenti la reclamele de pe Internet decat tinerii dezinteresati. Exista o incidenta a atentiei ocazionale fata de reclamele de pe Internet mai mare in randul tinerilor interesati de perioada reducerilor decat in cazul tinerilor dezinteresati de acest subiect. De asemenea, exista o incidenta a acestora din urma de a nu fi interesati vreodata de reclamele pe Internet mai mare decat in cazul tinerilor pasionati de perioada reducerilor.

  • Tinerii interesati de perioada reducerilor prezinta o atitudine mai deschisa fata de anunturile de vanzare ale brandurilor pe Facebook, in sensul ca pot fi persuadati mai usor sa cumpere decat tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 20% dintre tinerii interesati de reduceri declara ca au fost convinsi de un anunt publicat pe pagina unui brand pe Facebook sa cumpere respectivul produs.

  • Tind sa foloseasca servicii bancare mai mult decat tinerii dezinteresati de perioada reduceri. 30% dinte tinerii interesati de perioada reducerilor folosesc servicii bancare atat pentru economisire, cat si pentru plati online etc.

  • Tind sa fie mai deschisi catre luarea unui credit pentru studii decat tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 19% dintre nativii digitali interesati de perioada reducerilor declara ca ar fi dispusi sa isi faca un credit pentru studii.

  • Tind sa isi cumpere haine mai des decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 48% dintre nativii digitali interesati de perioada reducerilor declara ca obisnuiesc sa isi cumpere haine o data pe luna, 11% declara ca o fac saptamanal.

  • Tinerele interesate de perioada reducerilor tind sa fi realizat cumparaturi online mai mult decat tinerele dezinteresate de perioada reducerilor. 59% dintre tinerele doamne si domnisore interesate de perioada reducerilor tind sa declare ca au realizat cumparaturi online pana in momentul sondajului.

Despre www.1424.ro

Www.1424.ro este cel mai nou instrument de masurare online a atitudinilor, opiniilor si obiceiurilor Digital Natives (tineri avand varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, activi in mediul online). Metodologia 1424.ro este bazata pe sondaje online folosind ca bazin de esantionare cel mai consistent panel de tineri 14-24 ani din onlineul romanesc, cu peste 27.000 de utilizatori activi in fiecare luna. Principala sursa de recrutare a tinerilor din panelul 1424.ro o reprezinta siteul www.TPU.ro (2.318.601 vizitatori unici, 5.758.059 vizite si 12.677.590 de afisari in luna octombrie 2013), site prezent in TOP 15 siteuri din onlineul romanesc si siteul Nr 1 ca afinitate pe segmentul de varsta 14-24 ani din cele mai traficate 20 de siteuri din Romania.

Core-ul metodologiei 1424.ro consta in prezentarea insight-urilor prin prisma asocierilor/corelatiilor dintre variabile. In prezent in www.1424.ro exista 152.322 de insight-uri.

Selectarea participantilor la fiecare dintre sondajele 1424.ro este aleatorie, simpla. Redresarea esantioanelor se realizeaza folosind ponderarea post-stratificata (in celula), in conformitate cu statisticile oficiale Sati.ro. Poderarea post-stratificata se realizeaza functie de variabilele varsta si sex.

Despre Metodologia sondajului privind interesul fata de perioada reducerilor

Studiul prezinta opiniile a 3180 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, ce au facut parte dintr-un amplu esantion de tineri cuprinzand 5000 de tineri, extrasi aleatoriu, simplu din panelul 1424.ro, cel mai extins panel online din Romania dedicat cercetarii generatiei digitale. Datele sunt ponderate post stratificat, in functie de statisticile oficiale sati.ro, in functie de variabilele varsta si gen biologic. Aceasta cercetare s-a desfasurat in mediul online si se supune limitarilor tuturor cercetarilor desfasurate astfel, generalizarile fiind valabile la panelul respectiv.

Overview Social Media in .RO – luna Octombrie 2013

social media 15 Comments »

Ne-am gandit sa va prezentam un scurt overview al situatiei conturilor active, cat se publica si care este interactivitatea pe cele mai importante canale online utilizate in Romania.

Asa cum era de asteptat, Facebook este canalul cu cea mai mare interactivitate. Mergand pe o similitudine cu piramida lui Maslow, la baza sta nevoia de comunicare si relationare cu prietenii si familia si stransa interactiune cu acestia (data de Facebook). In varf stau nevoile de informare mai in profunzime (presa) si de relationare profesionala (LinkedIn). Urmatorul spatiu din piramida este rezervat auto-expresiei, creativitatii si spontaneitatii (bloguri, forumuri, Twitter, Instagram, Youtube).

Overview Social Media

Rasul: viral si offline

social media 1 Comment »

In urma unui experiment social, s-a dovedit ca rasul poate fi molipsitor. Intr-o statie de autobuz din Amsterdam, intr-o luni dimineata, unul dintre calatori incepe sa rada fara oprire. Initial, este privit suspicios de catre ceilalti calatori, insa, treptat, incep sa rada si ei.

In ceea ce priveste activitatea din blogosfera, in luna octombrie, aceasta a crescut cu 5% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o crestere de aproximativ 7% fata de luna septembrie, ajungand de la 139.861 la 149.821 de articole publicate pe bloguri. O tendinta de crestere se poate observa si in cazul blogurilor active.
Astfel, daca in luna septembrie erau 9 325 de bloguri active, in luna octombrie au fost inregistrate 9 508 de bloguri cu peste o postare pe luna, in crestere cu aproximativ 2 procente. Numarul de comentarii a crescut, de asemenea, cu aproximativ 3% in luna octombrie fata de luna precedenta.
Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o crestere de 14 procente in luna octombrie fata de luna septembrie. Numarul de posturi a crescut, de asemenea, cu aproximativ 15%, ajungand de la 866.657 de posturi in luna septembrie la 1.011.325 de postari in luna octombrie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o usoara crestere fata de luna septembrie.
Astfel, daca in luna septembrie erau inregistrate 14.112 de conturi cu minim o postare, in luna octombrie numarul acestora a ajuns la 14.199 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 74 763, in crestere fata de luna precedenta.

Blog_Twitter

Top stiri virale

1) Romania a devenit a zecea tara din UE care permite tratamentul cu marijuana medicinala

Romania a devenit a zecea tara din Uniunea Europeana care permite anumite tratamente pentru epilepsie, cancer si scleroza cu produse din marijuana. Medicii atrag atentia ca nu este vorba de folosirea plantei ca drog, ci a unor compusi din cannabis, in scop terapeutic, pentru a scadea durerea si frecventa unor crize dramatice.

2) Intr-o luni dimineata, un barbat radea singur in statie. Reactia imediata a oamenilor de pe peron

Videoclipul prezinta o multime de oameni intr-o statie de autobuz. Dintr-o data, unul dintre acei oameni  incepe sa rada fara oprire si treptat, incep si ceilalti.

3) Imagine socanta. Cum a fost mutilat un maidanez din Capitala 

Fundatia Vier Pfoten a fost contactata pentru a salva un maidanez mutilat de oameni. Cand au ajuns la fata locului, pe Calea Grivitei, acestia au depistat ca acelui caine ii fusese taiat maxilarul, probabil ca sa nu mai muste.

4) Cel mai curajos politist din Cluj si-a dat demisia

Povestea agentului Sergiu Todea de la Rutiera, cel care, pentru ca si-a facut datoria, a fost calcat in picioare atat profesional, cat si sufleteste, de seful sau pe care Todea l-a oprit in trafic.

5) Elevii si-ar putea lua adio de la vacanta de vara

Parlamentarii vor sa desfiinteze vacanta de vara, pe motiv ca trei luni in care elevii nu merg la cursuri inseamna prea mult, comparativ cu zilele libere ale parintilor care au concedii doar cateva saptamani.

6) Razbunarea unui femei din Targu-Mures, amendata cu 1.500 de lei. Autoritatile au fost uimite de gestul ei

O femeie de etnie maghiara din Targu-Mures, amendata cu 1.500 de lei de politisti pentru ca a impartit , in piata, fluturase in limba romana si limba maghiara, a ales sa protesteze

7) EXCLUSIV VIDEO Un timisorean vine cu o solutie fabuloasa pentru cainii vagabonzi, la care nu s-a gandit nimeni in Romania: Ii trimite la inchisoare!

Un timisorean vine cu o solutie neobisnuita pentru cainii vagabonzi: ii trimite la inchisoare.

8) La multi ani, Majestate! 

Mesaj catre fostul rege al Romaniei, Mihai I.

9) De ce doarme copilul din bratele cersetoarei? Raspunsul cutremurator dat de un tigan care stie tot despre aceasta afacere

Romania zilelor noastre ascunde cele mai negre cosmaruri care devin realitate. Sub pretextul saraciei ies la lumina, cu mana intinsa si sufletul uitat undeva intr-o sticla cu alcool, cersetorii care sunt angajati cu norma intreaga de clanurile interlope din marile orase.

10) In dimineata asta sunt mandru ca sunt roman

Articol despre George Emil Palade, medic si om de stiinta american de origine romana, laureat cu premiul Nobel.

Top videoclipuri

1) Justin Bieber- Heartbreaker (Audio)– 231 aparitii

2) Re: Lumina Sfanta de la Ierusalim – O teapa de zile mari – 214 aparitii

3) Marta, Ana si Beck – Evolutia muzicii usoare romanesti – 198 aparitii

4) Adevarul despre penticostali – infiorator – 174 aparitii

5) Tovarasul Adi vorbind despre nationalizarea locuintelor din 1950 si urmarile denationalizarii – 168 aparitii

6) Justin Bieber – All That Matters (Audio) – 160 aparitii

7) Maximilian – Zbor Cu Parapanta feat. Grasu XXL (Videoclip Oficial) – 104 aparitii

8) Grasu XXL feat Ami – Deja Vu (Official Single) – 81 aparitii

9) Maia Morgenstern Rosia Montana clip HD – 66 aparitii

10) Guess Who – Cucubau (Videoclip Oficial) – 66 aparitii

 

Top hashtags

In luna octombrie, hashtag-ul #stiri ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua, se situeaza hashtag-ul #peblog, care isi pastreaza pozitia din luna precedenta.

hashtag

Future of Media- totul despre tendintele in media, mobile si advertising

social media Comments Off on Future of Media- totul despre tendintele in media, mobile si advertising

Pe 5 decembrie 2013, la FUTURE OF MEDIA, Evensys, Microsoft si Nokia aduc in prim plan modul in care romanii consuma continutul media, cele mai noi idei din advertising si platformele media actuale, precum si tendintele si oportunitatile din media, mobile si advertising pentru anul 2014. 

futureofmedia

Future of Media promite o editie complexa si interactiva, unde participantii vor avea ocazia sa fie conectati la pulsul noutatilor din tehnologie si comunicatii si vor vedea care sunt cele mai utile instrumente media si care va fi viitorul platformelor mobile.

Future of Mobile
Sub umbrela Future of Media, va avea loc si conferinta Future of Mobile, care va prezenta tendintele pietei serviciilor mobile si va aborda teme precum: Mobile Payment, Mobile Content and Application, Mobile Commerce, Mobile & Social Networking, Location Based Services.

Subiecte discutate
Evenimentul include patru sesiuni interactive, in cadrul carora participantii vor afla care sunt avantajele si dezavantajele noilor platforme media, descoperind subiecte actuale precum: Second Screen, On Demand TV, Social TV, Smart TV sau Real Time Marketing.

Cui se adreseaza
Future of Media va reuni specialisti din media, telecom, tehnologie, advertising, marketing, dezvoltatori de aplicatii mobile, precum si jurnalisti si bloggeri tech.

Inscrieri
Cei care isi doresc sa participe la eveniment, vor beneficia de mai multe modalitati de inscriere. Bloggerii sau reprezentantii media se pot acredita la intregul eveniment. Specialistii in mobile pot solicita o invitatie gratuita pentru sesiunea Future of Mobile, iar cei din companiile de comunicare, advertising sau media planning isi pot aisugra un loc pe baza unei taxe de participare.
Organizatori
Future of Media este organizat de Evensys in colaborare cu Microsoft si Nokia, partenerii principali al evenimentului.

Pentru a fi la curent cu noutatile despre Future of Media, urmariti site-ul evenimentului sau pagina de Facebook.

EXTRA INFO

  • 21% dintre utlizatorii Facebook isi acceseaza lunar contul exclusiv de pe dispozitivile mobile. Sursa: http://bit.ly/18uHSji
  • 80% dintre copiii din UK sub 18 ani folosesc o tableta cel putin o data pe saptamana si 41% zilnic. Sursa: Office of Communication
  • 1/3 familii din UK comunica prin intermediul Internetului in timp ce sunt acasa (ca o alternativa a discutiilor face-to-face). Sursa: Microsoft Adversing 
  • 65 % din timpul petrecut pe retele sociale se desfasoara in mediul mobil. Sursa: Statista 
  • 38% dintre copii sub doi ani au folosit dispozitive mobile pentru jocuri, pentru a urmari clipuri video si alte activitati similare. Sursa: Common Sense Media
  • 30% dintre americani se informeaza de pe Facebook. Sursa: Pew Research 
  • 53% este penetrarea Internetului la nivel national si 63% la nivel urban in randul persoanelor cu varsta de peste 15 ani, in luna aprilie. Sursa: GFK http://bit.ly/1dHLaVG
  • 86% dintre romanii din mediul urban care utilizeaza Internetul au facut si cumparaturi online, insa peste 70% platesc in numerar cand le soseste produsul. Sursa: MEDNET Marketing

Castigatorii premiilor GPeC 2013

social media Comments Off on Castigatorii premiilor GPeC 2013

Ieri, 5 noiembrie, a avut loc Gala Premiilor eCommerce GPeC 2013. Va invitam sa cititi care au fost castigatorii de anul acesta.

1. Banci

  • Banci care fac acceptare 3D secure- Banca Transilvania
  • Cea mai buna evolutie a unei banci 3D secure in ultimele 12 luni- Banca Transilvania
  • Banca anului in eCommerce- BRD GSG

2. Premiile GpeC 2013 (acordate in functie de feedback-ul pietei, subiective)

  • Cel mai bun comparator de preturi- ShopMania.ro
  • Magazinul online cu cea mai buna prezenta in Social Media- F64
  • Incurajarea si dezvoltarea pietei romanesti de eCommerce- Carrefour Romania si METRO Romania
  • Concept original al unei campanii de promovare pentru un site de eCommerce- RCA-Ieftin.ro
  • Performanta eCommerce pentru expansiune la nivel global- FloriDeLux.ro

3. Magazine online (in functie de votul juriului GpeC)

  • Articole sportive, timp liber si divertisment- SportAddict.ro
  • Auto, moto si utilaje- AutoWebShop.ro si CauciucuriDirect.ro
  • Pet shop- animax.ro
  • Servicii- OttoBroker.ro si MyTicket.ro
  • Birotica si papetarie- gutuie.ro
  • Casa si gradina- covera.ro
  • Bebelusi, copii, jucarii- noriel.ro
  • Cadouri si bijuterii- watchshop.ro
  • Florarii online- floria.ro
  • Health & beauty- cupio.ro
  • IT&C, electronice si electrocasnice- F64
  • Online travel- paravion.ro
  • Fashion- OtterShop.ro si TinaR.ro

4. Cel mai bun StartUp in eCommerce

 covera.ro

5. Cel mai bun comerciant “Experienced” in eCommerce

watchshop.ro

6. Comerciantul Anului in eCommerce 2013

paravion.ro

 

Felicitari F64 pentru castigarea premiului pentru cea mai buna prezenta in Social Media a unui magazin online!