Comunicat de presa: Zelist Monitor monitorizeaza acum si comentariile din presa online

Zelist Monitor 2 Comments »

UPDATE: Incepand de astazi, 31 iulie 2012, numarul surselor ale caror comentarii sunt monitorizate a ajuns la 24 iar numarul comentariilor a ajuns la aproximativ 422.000.

Noile surse sunt: chip.ro, cotidianul.ro, b1.ro, showbiz.ro, zf.ro, monitorulsv.ro, cancan.ro, libertatea.ro, romanialibera.ro, tvrinfo.ro, rtv.net

30 iulie 2012
Bucuresti

Incepand cu data de 26 iulie, Zelist Monitor a adaugat celor peste 140 000 de surse online monitorizate si comentariile a 13 surse de presa online: capital.ro, adevarul.ro, evz.ro, ziuaveche.ro, mediafax.ro, jurnalul.ro, hotnews.ro, gandul.info, stirileprotv.ro, antena3.ro, realitatea.net, perfecte.ro, eva.ro, numarul acestora urmand sa creasca in fiecare luna.

Cate comentarii au fost monitorizate in ultima luna?

Peste 320.000 de comentarii au fost publicate in perioada 25 iunie – 24 iulie 2012 pe cele 13 surse monitorizate, depasind orice alt tip de sursa online din Romania, din punct de vedere al numarului comentariilor si al vizibilitatii acestora.

De ce sunt atat de importante comentariile?

Comentariile se numara printre indicatorii popularitatii articolelor atat in cazul presei online, cat si in cazul blogurilor, fapt pentru care demararea procesului de monitorizare a comentariilor publicatiilor online a avut la baza dorinta de a oferi cat mai multe informatii, rezultate cat mai complete privind numarul de aparitii si numarul de impresii generate de acestea clientilor Zelist Monitor.

De asemenea, comentariile permit o mai buna intelegere a atitudinilor/sentimentelor cititorilor asupra companiilor/brandurilor monitorizate, permit o discutie directa intre brand si ceilalti cititori, oferind astfel informatii suplimentare pentru toate brandurile interesate si, de ce nu, o completare a arsenalului de unelte de marketing online.

Pentru clientii si colaboratorii Zelist Monitor, testarea acestui modul se realizeaza in mod gratuit timp de trei luni de zile, urmand ca dupa aceasta perioada sa fie perceput un tarif modic. Titularii unui pachet Zelist Monitor pe baza contractuala pot solicita, de asemenea, in mod gratuit, introducerea la monitorizare a comentariilor de pe 3 surse de interes.

Ce este Zelist Monitor?

Zelist Monitor, dezvoltata si implementata de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 64.000 de bloguri, peste 55.000 de conturi de Twitter, peste 20.000 de pagini si grupuri publice de Facebook, peste 1200 de surse de presa online si a celor mai importante 51 de forumuri din Romania.

Platforma ZeList Monitor pune la dispozitia profesionistiilor din domeniul comunicarii informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive si liste de aparitii, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi/twittere – precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea/credibilitatea sursei, analiza comparativa a doua sau mai multor branduri, evolutia cronologica a brandurilor inaintea si dupa desfasurarea campaniilor de promovare, masurarea impactului mesajului transmis de catre comunicator, dar si nivelului de viralizare atins.

Pentru mai multe detalii sau conturi de test, ne puteti contacta utilizand datele de contact de mai jos:
Razvan Bucur – PR & Social Media Specialist
Email: razvan@tree.ro sau support@zelist.ro
Telefon: 021.210.87.99
Web: www.tree.ro
Zelist for Bloggers
Zelist for Press (Social media dashboard)
Zelist Monitor (Social media monitoring platform)

Topul paginilor de Facebook din Romania

Stiri Comments Off on Topul paginilor de Facebook din Romania

Raportul Socialbakers din luna iunie ne arata care sunt brandurile cele mai devotate retelelor sociale din Romania si ne explica cum sa folosim formulele ratei de engagement pentru a le descoperi.

Socialbakers Analytics PRO masoara engagementul unei pagini de Facebook, utilizand doua formule: rata zilnica de engagement a unei pagini si rata medie de engagement a unui post. Algoritmul folosit de Socialbakers nu include valori precum reach-ul posturilor, ci doar interactiuni precum Like-uri, Share-uri, comentarii si numarul total de fani, pentru a putea face o comparatie intre diverse pagini de Facebook.

Conform infograficului de mai jos, Extreme Silver Bijuterii este brandul cu cei mai multi fani pe Facebook, in timp ce Kiss FM este media cu cei mai multi fani.

Tinand cont de cele doua formule prezentate mai sus, brandul cu cea mai mare medie a engagement-ului pe post este Mercedes-Benz Romania, in timp ce brandul cu cea mai mare rata zilnica a engagement-ului pe pagina de Facebook este Aqua Carpatica.

Daca ne raportam la numarul de intrebari la care un brand a raspuns pe Facebook si la procentajul de intrebari la care a raspuns, fata de totalul intrebarilor care i-au fost adresate, cel mai devotat brand din social media din Romania este Lidl Romania, urmat de Pepsi Romania si Avon Space.

 

Mai multe informatii puteti citi aici.

Politica – principalul subiect dezbatut in presa online in luna iunie

social media 1 Comment »

In luna iunie, activitatea din blogosfera a scazut cu 7 procente fata de luna precedenta, conform RoBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o scadere de aproximativ 10% fata de luna mai, ajungand de la 176.931 de posturi la 158.628 de articole publicate pe bloguri. Aceeasi tendinta de scadere se poate observa si in cazul numarul de bloguri active.

Astfel, daca in luna mai erau 11.953 de bloguri active, in luna iunie au fost inregistrate 11.401 de bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproape 5 procente. Cu toate aceastea, numarul de comentarii a crescut cu aproximativ 3% in luna iunie fata de luna precedenta.

Conform RoTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o scadere de 7 procente in luna iunie fata de luna mai. Numarul de posturi a scazut cu aproximativ 7%, ajungand de la 1.152.735 de posturi in luna mai la 1.067.662 de postari in luna iunie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa si aici o scadere fata de luna mai.

Astfel, daca in luna mai erau inregistrate 14.747 de conturi cu minim o postare, in luna iunie numarul acestora a scazut cu aproximativ 2 procente, ajungand la 14.431 de conturi active. De asemenea, s-a inregistrat o scadere si in randul conturilor totale de Twitter. Fata de luna mai, in luna iunie numarul acestora a scazut cu aproape 1 procent ajungang la 57.492 de conturi.

Top stiri virale

1) Nastase. Romani, nu uitati si nu iertati

Articolul prezinta situatia fostului premier Adrian Nastase. Sunt enumerate actiunile negative realizate in timpul guvernarii acestuia.

2) Vadim cere reinhumarea penisului lui Terente in inima Ungariei

Situatia reinhumarii ramasitelor pamantesti ale scriitorului maghiar originar din Transilvania, Nyiro József, a condus la realizarea unui articol in care este satirizata aceasta actiune, prin prezentarea “intentiei” lui Vadim de a cere reinhumarea lui Terente in inima Ungariei.

3) Reclama HALUCINANTA pentru Salvati Rosia Montana cu Maia Morgenstern

Este prezentata noua reclama pentru Salvati Rosia Montana in care apare actrita Maia Morgenstern. Aceasta isi smulge cerceii de aur din urechi si transmite un mesaj puternic catre initiatorii proiectului RMGC.

4) De maine, telefoanele si mailurile vor fi supravegheate. Intra in vigoare Legea “Big Brother”

Intra in vigoare legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii, cunuscuta si ca Legea Big Brother. Aceasta stipuleaza faptul ca furnizorii de telefonie fixa, mobila si de internet au obligativitatea de a retine timp de 6 luni anumite date ale abonatilor, care pot fi solicitate  de catre autoritatile din domeniul sigurantei nationale.

5) EVALUARE NATIONALA 2012 ROMANA. Subiectul care le-a pus cele mai mari probleme elevilor

La examenul de Limba si Literatura Romana din cadrul Evaluarii Nationale, elevii au intampinat dificultati la exercitiul unde li se cerea sa identifice tipul propozitiei subordonate din fraza “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”

6) Inexplicabil! Un locuitor din Harghita s-a trezit intr-o dimineata vorbind romaneste

Conflictele dintre maghiari si romani au condus la redactarea unui articol in care este prezentat in mod ironic situatia unui maghiar din zona Harghitei, care “s-a trezit dimineata vorbind romaneste”, nemaicunoscand limba maghiara.

7) ADRIAN NASTASE, condamnat definitiv la DOI ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE in “Trofeul calitatii”

Adrian Nastase a fost condamnat de catre ICCJ la doi ani de inchisoare cu executare in cadrul dosarului “Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat de strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, atunci cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

8) Prof. Diaconu, despre acuzatia de plagiat: Lucrarile mele nu au fost plagiate de Victor Ponta

Articolul prezinta declaratia profesorului Ion Diaconu, care a semnat prefata tezei de doctorat a premierului Victor Ponta,  privind acuzatia de plagiat adusa acestuia. Profesorul sustine intr-o scrisoare deschisa ca lucrarile sale nu au fost plagiate in lucrarea de doctorat a premierului.

9) Romania, te iubesc! Efectele HORMONALE ale mancarurilor: zeci de mii de copii devin obezi

Produsele alimentare pe care le consumam contin o multitudine de hormoni care au rol in cresterea accelerata si pot determina obezitate.

10) Arata ca un demon, dar are voce de inger! Vezi cum a cantat concurentul care i-a uimit pe toti

Juriul “America’s got talent“ a fost impresionat de prestatia lui Andrew de Leon, care, desi era imbracat si machiat precum Marylin Manson, a cantat exceptional.

Top videoclipuri

1) Salvati Rosia Montana – Maia Morgenstern – aparitii: 273

2) Connect-R – Vara nu dorm (Official Video) – aparitii: 154

3) Alexandra Stan – Lemonade (OFFICIAL MUSIC VIDEO) – aparitii: 144

4) Grasu XXL – Turbofin – aparitii: 101

5) Spike feat. Guess Who – Lumea mea – aparitii: 76

6) Smiley – Dead man walking [Official video HD] – aparitii: 73

7) Salvati Rosia Montana Dragos Bucur – aparitii: 70

8) Alex Velea – Minim doi [Official video HD] – aparitii: 70

9) Coldplay – Princess Of China ft. Rihanna – aparitii: 68

10) Thuggizzle – Get Cha Hustle Up Official Music Video – aparitii: 67

Top hashtags

Daca in luna mai hashtag-ul #romania ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari, in luna iunie hashtag-ul #peblog are cele mai multe aparitii.

Fii prieten UNICEF!

social Comments Off on Fii prieten UNICEF!

Zilele trecute, UNICEF Romania a lansat campania de strangere de fonduri Nici un Copil Invizibil, prin care isi propune sa vina in ajutorul copiilor care se afla in dificultate. Copiii invizibili sunt copii despre care nu stim ca exista, acestia sunt abuzati, nu au posibilitatea de a merge la doctor sau la scoala, nu au acte de identitate, sunt copii care au copii la randul lor.

Acesti copii se afla in pericolul de a fi abandonati in orice moment. In Romania sunt peste 70.000 de copii care nu au familie, acestia fiind dati in grija statului. Locului fiecarui copil este in familie, dar 1 din 10 copii se afla in pericolul de a ramane singur, fara familia sa. Serviciile de prevenire a abandonului sunt de cel putin 10 ori mai ieftine decat cele de protectie, astfel incat, cu aceeasi suma de bani, se pot salva 200 de copii sau se poate plati doar ingrijirea unuia singur.

In acest context, UNICEF doreste sa atraga atentia asupra importantei problemei copiilor invizibili si sa le ofere suport acestora prin intermediul proiectului Nici un copil invizibil. Campania de strangere de fonduri este organizata cu sprijinul Realitatea TV si se desfasoara in perioada 23 iunie – 23 iulie 2012.

Editie speciala a emisiunii Trezeste Romania

Unul dintre momentele cheie ale campaniei este reprezentat de editia speciala realizata in beneficiul UNICEF a emisiunii Trezeste Romania, care va avea loc vineri, 13 iulie 2012, la Realitatea TV. Gazda emisiunii va fi Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei UNICEF Romania. In cadrul emisiunii vor fi prezentate povestile unor copii invizibili, precum si modalitati prin care telespectatorii pot sprijini acesti copii.

Persoanele care doresc sa ofere sprijin copiilor invizibili pot:

  • Trimite un SMS la 8848 in valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, numarul fiind valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone;
  • Pot suna la 0900 900 230, apel in valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, numar gratuit pus la dispozitie de Romtelecom;
  • Pot dona online pe www.unicef.ro;
  • Pot face donatii in contul UNICEF la orice sucursala BRD-Group Societe Generale (prin metionarea codului 09)