Acoustic Bloggers 3

social media 4 Comments »

Pe 25 aprilie a avut loc a treia editie Acoustic Bloggers, un eveniment caritabil care reuneste bloggerii talentati pentru un scop nobil. Bloggerii s-au adunat de aceasta data sa cante pentru Stefanut (Stefan Vasile Radulescu), care are probleme grave de sanatate (“sindromul plurimalformativ”).

Au fost aproximativ 80 de oameni si s-au strans 1508 RON, bani care speram sa-i foloseasca lui Stafenut.

Am monitorizat evenimentul in perioada 20-27 aprilie 2012, folosindu-ne de doua expresii: Acoustic Bloggers si hashtag-ul #acousticbloggers.

Acestea au avut in total 225 de aparitii, dintre care 40 expresia Acoustic Bloggers si 185 hashtagul #acousticbloggers.

Cele mai multe aparitii au fost pe Twitter, unde hashtagul #acousticbloggers a fost folosit de 177 de ori. Acesta a mai aparut de 7 ori pe bloguri si o data pe Facebook.

Expresia Acoustic Bloggers a fost si ea mentionata de 40 de ori, in principal pe bloguri si Twitter.

Majoritatea celor care au discutat despre eveniment sunt din Bucuresti (82.4% dintre cei care au folosit #acousticbloggers si 63.4% dintre cei care au folosit expresia Acoustic Bloggers) si au intre 19 si 24 de ani.

 

Expresia Accoustic Bloggers a avut 47.5% dintre mentionari pe bloguri, 35% pe Twitter, 10% in comentarii si 7.5% pe Forumuri.In ceea ce priveste impactul in functie de tipul sursei, aparitiile de pe bloguri au avut cel mai mare impact, respectiv 88.1%.


 

Hashtag-ul #acousticbloggers a avut 95.7% dintre mentionari pe Twitter, 3.8% pe bloguri si 0.5% pe Facebook.Corespunzator, impactul cel mai mare a fost pe Twitter, de 86.7%.


 

Persoane care au scris despre eveniment in perioada 20-27 aprilie:


Social Media for Tourism

Uncategorized Comments Off on Social Media for Tourism

Pe 26 aprilie a avut loc seminarul Social Media for Tourism, in cadrul caruia specialisti, experti si practicieni din industria turismului, dar si din cea a social media, au prezentat informatii si studii de caz relevante.

Putem spune ca, in online, turismul incepe cu cautari despre agentii de turism, destinatii si preturi si se incheie prin postarea de fotografii din vacanta pe Facebook.

In ceea ce priveste monitorizarea surselor online, aceasta ajuta agentiile sa descopere posibili clienti, sa stabileasca strategii pentru campanii, sa isi evalueze eforturile si, de asemenea, poate preveni crize sau ajuta la managementul in timp real al acestora.

 

Curatenia – primul pas catre o dezvoltare durabila

Stiri Comments Off on Curatenia – primul pas catre o dezvoltare durabila

Mediul inconjurator ne pune la dispozitie toate resursele de care avem nevoie pentru ca noi sa ne bucuram din plin de o viata cat mai bogata din acest punct de vedere. Stim cu totii ca avem nevoie de soare, de apa, de gaze naturale, de copaci, si in general cam de tot ce ne ofera natura. Facem parte dintr-un ecosistem, care risca sa ajunga la un dezechilibru datorita intensificarii actiunilor de exploatare industriala a resurselor. Acest lucru poate determina o serie de probleme, printre care cea mai grava este fara indoiala stadiul avansat de degradare al mediului inconjurator.

Dezvoltarea durabila urmareste gasirea unui echilibru intre mediul inconjurator, economic si social. Pentru a ajunge la un raport echitabil intre toate aceste medii, este necesar sa adoptam o atitudine mai responsabila in procesul de consum al tuturor resurselor pe care le avem la dispozitie. Pentru a ne asigura un viitor ecologic trebuie sa acordam o atentie mai mare mediului inconjurator. Un prim pas in dezvoltarea durabila este reprezentata de reciclarea deseurilor. In felul aceasta putem conserva mai mult resursele naturale. Din pacate, Romania inca nu a dezvoltat un sistem de valorificare a gunoiului, fata de alte tari europene, care depun efort in a gasi cele mai bune solutii de reclicare.

Un proces de reciclare viabil pleaca in primul rand de la colectarea deseurilor. Si dupa cum bine stim, in Romania, acestea se gasesc peste tot. Let’s Do It, Romania! a luat nastere tocmai pentru a ne indrepta atentia catre mediul inconjurator si pentru a incerca sa gaseasca solutii pentru problema gunoaielor.

Parte a Let’s Do It, World!, Let’s Do It, Romania! are ca principal obiectiv colectarea unui numar cat mai mare de deseuri din tara. Acest proiect a pornit de la initiativa Estoniei, unde in anul 2008 a fost lansat conceptul de curatenie in toata tara, intr-o singura zi. Actiunea a fost preluata si de alte tari, iar astazi aceasta s-a transformat intr-o adevarata miscare sociala. In Romania, peste 500.000 de oameni sunt implicati in cadrul acestui proiect.

In acest an, Ziua Nationala a Curateniei va avea loc pe 12 mai, cand vom putea face un prim pas catre o dezvoltare durabila prin colectarea deseurilor. Pana atunci putem introduce in Registru mormanele de deseuri, urmand ca dupa aceea sa le colectam si sa le reciclam.

Ofera un viitor mai bun mediului inconjurator!

Ajuta UNICEF si Asociatia “Inima Copiilor” sa salveze vieti

social media Comments Off on Ajuta UNICEF si Asociatia “Inima Copiilor” sa salveze vieti

Dorim sa va prezentam doua campanii pe care le sustinem si pe care consideram ca ar trebui sa le sustineti si voi.

Este vorba despre doua campanii foarte diferite, dar care au la baza acelasi mesaj, acela ca trebuie sa dam copiilor sansa la viata pe care nu ar avea-o fara ajutorul nostru si astfel sa facem lumea putin mai buna si mai frumoasa.

Prima campanie pe care vrem sa v-o prezentam este organizata de Asociatia “Inima Copiilor”.

Acestia isi doresc sa extinda si sa modernizeze sectia de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului de copii Marie Curie.

Sectia are deja cele mai bune rezultate din tara, dar nu are destul spatiu pentru cati pacienti exista.

In mod ideal, aceasta se va transforma intr-o sectiune moderna, conceputa dupa cele mai noi recomandari in domeniu, cu o capacitate dubla (18-20 de paturi) fata de cea actuala (11 paturi), spatii separate pentru fiecare pacient, sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicina pentru diagnistic la distanta si pentru transmiterea in centrul de training, climatizare performanta si cu un spatiu dedicat pentru prepararea solutiilor perfuzabile si solutiilor de hrana parentala.

Astfel cei 200 de nou-nascuti care, in fiecare an, nu pot fi internati aici din cauza lipsei de spatiu, vor avea o sansa la viata.

Cum te poti implica?

Exista mai multe optiuni pentru cei ce vor sa se implice si sa doneze catre aceasta cauza.

In primul rand, angajatii pot cere statului sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit Asociatiei “Inima Copiilor”.

De asemenea, cei care au o firma, profit si platesc impozit, pot sponsoriza asociatia, iar suma pe care o doneaza se va scadea din impozit daca este in limita a 0.3% din cifra de afaceri si, in acelasi timp, nu depaseste 20% din impozitul pe profit datorat.

Cei interesati sa ajute acest proiect pot de asemenea sa doneze online sau direct in contul Asociatiei Inima Copiilor, sau sa trimita un SMS in valoare de 2 euro la 858 (bani pe care Fundatia Vodafone Romania ii va dubla).

Mai multe detalii puteti citi pe site-ul campaniei: http://www.inimacopiilor.ro.

A doua campanie pe care vrem sa v-o prezentam este organizata de UNICEF, care doreste sa ajute copiii din regiunea Sahel.

Aceasta zona, care face tranzitia de la desertul Sahara spre zona de savana din Sudan, este una dintre cele mai sarace regiuni din lume. Pe langa malnutritie, copiii de acolo se confunda deja si cu alte riscuri de sanatate precum poliomielita, pojarul, meninguta si holera. Din pacate, unul din 5 copii din regiune mor inainte de a implini 5 ani.

UNICEF a mobilizat nutritionisti si a infiintat centre de reabilitare nutritionala in toate cele 8 tari din Sahel (Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania și Niger, Camerun, Nigeria și Senegal), unde se estimeaza ca 15 milioane de persoane sunt afectate de seceta.

În acest moment spre Sahel au plecat:

  • 6,556,400 de pachete de hrană terapeutică
  • 400,000 de tablete de purificare a apei
  • 360,000 de plicuri de lapte terapeutic
  • 302,510 cutii de antibiotice

Cum poti sa ajuti?

Daca vrei sa ajuti ajuti la prevenirea unei catastrofe umanitare si sa dai o sansa copiilor din regiunea Sahel, poti dona prin card bancar prin tranzactii securizate, intrand pe sectiunea aferenta de pe site-ul campaniei: http://foamete.sustineunicef.ro/.

Ajutorul nostru poate sa fie esential in asigurarea dreptului la viata al acestor copii.

Ce prezentare ai alege – Carpathian Garden sau Stockholm?

social media Comments Off on Ce prezentare ai alege – Carpathian Garden sau Stockholm?

Stim cu totii scandalul iscat de noul branding de tara/imagine turistica a Romaniei lansata in urma cu doi ani la Shanghai.

Evenimentul a fost marcat de un recital al maestrului Gheorghe Zamfir, iar publicul prezent la lansare a vizionat un film de prezentare a Romaniei ca destinatie turistica si a primit suveniruri inscriptionate cu noul logo din partea organizatorilor.

Ce ati alege intre un film de prezentare static si o prezentare interactiva sustinuta de doi profesionisti, cum este cea realizata de Charlie Caper si Erik Rosales pentru Stockholm?

In alta ordine de idei, blogosfera romaneasca se afla in continua scadere, in luna martie numarul blogurilor active (cel putin 1 post) a scazut cu aproximativ 3,5% pana la un numar de 12.688 bloguri, iar fata de luna martie 2011, in care erau inregistrate 16376 de bloguri active, blogosfera a inregistrat un regres substantial de aproximativ 23%.

Activitatea din blogosfera romaneasca a scazut cu aproximativ 1,3%, pana la un numar de 196.663 articole, in timp ce in martie 2011 erau publicate 251.631 de posturi.

Twittosfera a inregistrat, de asemenea, un regres fata de luna anterioara din punct de vedere al numarului de posturi cu aproximativ 7,8%, pana la un numar de 1.176.234 posturi, iar fata de luna martie 2011 cu aproximativ 22% de la un numar de 1.497.897 posturi.

Numarul conturilor active s-a aflat in scadere, in luna martie inregistrandu-se un numar de 15.267 conturi active, in timp ce numarul total de conturi de Twitter a crescut in martie cu 94, Zelist Monitor inregistrand un numar de 57.107 conturi.

In luna martie 2011 erau inregistrate 17.286 de conturi active si un numar total de 50.073 conturi de Twitter.

 

Topul stiri virale

1) Go 4 It – Cum scapi de Facebook Timeline fara batai de cap (Internet)

Articolul prezinta pasii care trebuiesc urmati pentru a dezactiva Facebook Timeline utilizand diferite extensii pentru Google Chrome, Mozilla Firefox si Internet Explorer.

2) Realitatea – Fara admitere pe dosar! Universitatile obligate sa organizeze examen

Un ordin de ministru, aparut in 13 martie 2012 in Monitorul Oficial, obliga universitatile sa organizeze examene, iar admiterea pe baza de dosar nu mai exista.

3) Gadgetreport.ro – Cum se promoveaza Stockholm. O prezentare video incredibila

Charlie Caper si Erik Rosales (reprezentand Stockholm-ul) au folosit 7 iPad-uri pentru o prezentare spectaculoasa sustinuta la MIPIM in Cannes.

4) Jurnalul – Chevron poate incepe de ASTAZI explorarea gazelor de sist la Vama Veche, Adamclisi si Costinesti

Chevron poate începe explorarea gazelor de şist în perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti. Guvernul a publicat în Monitorul Oficial acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între ANRM şi Chevron.

5) Catavencii.ro – Evolutia titlurilor in online-ul romanesc. O istorie in imagini.

Evolutia titlurilor articolelor din online-ul romanesc in ultimii ani

6) Realitatea – SONDAJ: Pe cine ati vota la Primaria Capitalei?

PDL a anuntat oficial ca il sustine pe Silviu Prigoana pentru Primaria Generala a Capitalei. USL a anuntat ca il va ajuta pe Sorin Oprescu sa obtina un nou mandat. Sondaj: Daca maine ar fi alegerile, pe cine ai vota?

7) Stirile PROTV – Parlamentarii din Ucraina vor sa interzica prin lege CEA MAI POPULARA pozitie sexuala

Parlamentul de la Kiev analizeaza zilele astea un proiect de lege care vrea sa interzica ucrainienilor sa mai faca sex intr-o anumita pozitie, pentru a rezolva o problema demografica a tarii.

8) Stirile PROTV – OTV a fost inchis. CNA a aplicat cea mai drastica sanctiune pentru postul lui Dan Diaconescu

CNA a aplicat OTV-ului cea mai drastica sanctiune posibila (injumatatirea licentei audiovizuale) pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala.

9) PROTV – Momentul care a uimit-o total pe Andra! Vezi de ce nu a vrut sa se mai aseze pe scaun si a continuat sa aplaude

Razvan Alexe, concurent la Romanii au talent, a uimit prin prestatia sa. Andi Moisescu a declarat: “Eu cred ca tu esti, pentru mine tu esti. Chiar daca nu iesi castigator, pentru mine tu esti!

10) Stirile PROTV – Falsuri bine facute la preturi de lux. Cum stii daca geaca Moncler sau UGG-urile tale sunt originale

O intrega mafie a contrafacerilor functioneaza cu succes pe teritoriul tarii noastre, reusind sa-si duca marfa in unele magazine cu pretentii.

Top videoclipuri

1) KONY 2012 – aparitii: 240

2) Puya – Nimic nu e nou (official video) – aparitii: 109

3) Animal X – Doar tu si eu – aparitii 88

4) Happy Birthday Lady Gaga! (GagaFreshNews Project) – aparitii 85

5) “Losing You” by Cutting Edge – aparitii 80

6) Gotye – Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) – official video – aparitii: 77

7) Allexommp Starchild – Yasera – aparitii: 62

8) Foraje puturi apa – aparitii: 68

9) Dacii – Adevaruri tulburatoare – Documentar 2012 HD – aparitii: 65

10) “F— the I.R.S.” by CUTTING EDGE – aparitii: 64

Top hashtags

In luna martie, hashtag-urile #romania si #peblog isi mentin primele doua pozitii din punct de vedere al numarului de mentionari.

 

Cum utilizeaza companiile din Fortune 500 Social Media

social media Comments Off on Cum utilizeaza companiile din Fortune 500 Social Media

Social media a devenit un tool important pentru companii atat pentru comercializarea produselor/serviciilor, cat si pentru relatia cu clientii. Dar cum afecteaza retelele sociale strategiile companiilor din Fortune 500? Un infografic realizat de cei de la go-gulf.com prezinta statistici relevante pentru a raspunde acestei intrebari.

Blogul pare sa fie cel mai putin simpatic companiilor din Fortune 500, tinand cont ca, in 2011, doar 23% dintre acestea il utilizau.

Nu putem sa spunem ce s-ar intampla daca si restul de 77% si-ar face blog, daca situatia acestora s-ar imbunatati sau nu, insa, ceea ce stim, este ca, tot in 2011, 37% dintre companiile care iau inregistrat cea mai mare crestere au blog.

Facebook-ul le este mai familiar companiilor prezente in topul Fortune 500, 58% dintre ele avand pagini pe aceasta retea de socializare.

Foarte bine reprezentata pe Facebook este industria asigurarilor, cu mai multe pagini de companii decat oricare alta industrie, in 2011. Aceasta este urmata de industria retail-ului de specialitate si de cea a productiei de alimente, serviciilor si farmaciilor.

In ceea ce priveste companiile cu cel mai mare numar de fani pe Facebook, top 3-ul acestora este format de Coca-Cola, Starbucks si McDonald’s, diferentele dintre acestea fiind insa foarte mari (aproximativ 11 milioane intre fiecare).

Statisticile ne spun ca Twitter-ul este cea mai populara retea intre companiile din Fortune 500, 62% dintre acestea avand cont (cu cel putin un post in ultimele 30 de zile).

Starbucks se regaseste si in topul primelor 3 companii cu cei mai multi urmaritori pe Twitter, ocupand locul al treilea. Whole Foods market se afla pe locul 2, in timp ce locul 1 este adjudecat de catre Google.

Coca-Cola si McDonald’s se afla, de aceasta data, pe locu 7, respectiv 8.

De mentionat aici este cu siguranta si compania Verizon Wireless, care se afla pe locul 6 si are o crestere spectaculoasa de 977% a numarului de urmaritori in 2011 fata de 2010.

Sursa infographic

Tu iti faci cumparaturile online?

social media 3 Comments »

Internetul a transformat multe dintre aspectele vietii noastre zilnice, inclusiv modul in care ne facem cumparaturile. Desi unii dintre noi inca prefera sa intre in magazin, sa incerce, sa probeze, sa atinga propriu-zis produsul, comoditatea cumparaturilor online si-a spus cuvantul.

Din 1979, cand Michael Aldrich a inventat cumparaturile online, si pana astazi, acestea au castigat teren important in fata metodelor clasice. In prezent, peste 80% din populatia din online a folosit internetul pentru a face cumparaturi.

Motivul principal pentru care oamenii prefera sa cumpere online este timpul economisit prin aceasta practica. Deloc surprinzator in societatile contemporane, in care oamenii trebuie sa faca cat mai multe si cat mai repede.

Se estimeaza ca populatia globala care va avea acces la internet va atinge 2.32 miliarde de utilizatori in 2014 iar retail-ul online doar in USA va genera vanzari de aproximativ 280 miliarde de dolari iar social media va genera vanzari de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Estimare populatie online la nivel mondial in 2014

2011 (milioane) 2014 (milioane)
America de Nord 272 292
Europa 476 500
Asia / Asia Pacific / Oceania 922 1033
America Latina / Caraibe 215 255
Orientul Mijlociu si Africa 186 241

Din pacate, Romania se afla pe lista tarilor cu cele mai mici cresteri ale vanzarilor online. Deci, suntem inca reticienti si, probabil, neincrezatori.

Cu toate acestea, viitorul nu pare sa fie atat de sumbru. Conform studiului “Profilul utilizatorului de internet”, realizat de TradeAds Interactive, comertul electronic va lua probabil amploare in urmatorii ani, tinand cont de faptul ca in 2012 numarul celor care cumpara si vand produse online a cresct cu aproximativ 30% fata de perioada similara a anului trecut (20.4% fata de 15.3%).

Avem si cateva companii care pot servi ca un bun exemplu in acest sens.

In 2010, vanzarile online ale celor de la eMAG au fost de 1,5 ori mai mari decat toate vanzarile online din Portugalia. In 2011, acestea au fost de 12 ori mai mari decat toate vanzarile online din Bulgaria.

Un alt exemplu pozitiv este 2parale, prima si cea mai mare retea de marketing afiliat din Romania. Acestia au adunat un total de 24.231.826,83 ron din vanzarile generate, iar afiliatii lor au obtinut un total de 2.041.915,37 ron din comisioane aprobate.

Speram ca pe viitor atat business-urile, cat si cumparatorii romani sa profite la maximum de toate beneficiile pe care le ofera e-commerce-ul.

Infographic via invesp.com

Gustos.ro cauta intern

social media Comments Off on Gustos.ro cauta intern

Colegii de la Gustos.ro cauta si ei un intern pentru urmatoarele 3 luni pentru a-l invata partea de content online si social media.

Daca va place domeniul gastronomic si doriti sa invatati multe lucruri interesante, va invitam sa aplicati. Anuntul il puteti gasi mai jos.

Vrei sa afli care sunt provocarile gestionarii unei comunitati online?

Ti-ar placea sa inveti:

– cum se realizeaza materiale pentru online,

– cum se administreaza publicitatea pe un site,

– cum se gestioneaza conturile de social media,

– cum se creeaza un newsletter si cum se masoara parametri succesului continutului?

Join Gustos.ro, we have cookies. 🙂

Avem un post de intern care te va ajuta sa te familiarizezi cu cele enumerate mai sus intr-o echipa de persoane inteligente, dedicate si cu simtul umorului.

Candidatul ideal:

– student an terminal sau proaspat absolvent;

– capabil sa realizeze continut pe teme culinare, de preferat pasionat de domeniu;

– cunostinte de internet (social media e un plus).

Perioada: 3 luni, 6 ore / zi (la sediul Gustos.ro – Bucuresti). Internshipul este platit. In cazul in care colaborarea merge bine si persoana doreste acest lucru, exista posibilitatea angajarii.

Daca vrei sa te alaturi Gustos.ro prin acest internship, te rugam sa trimiti un CV insotit de un articol pe teme gastronomice (in jur de 2000 de caractere cu spatiu – aproximativ un A4) + cateva idei pe tema ce fel de continut ai publica pe social media Gustos.ro (pagina de Facebook si contul de Twitter) la adresa office@gustos.ro pana vineri, 20 aprilie 2012, ora 17.00.

Reflectarea RoBlogFest 2012 in presa online, blogosfera, twittosfera si pe Facebook

social media Comments Off on Reflectarea RoBlogFest 2012 in presa online, blogosfera, twittosfera si pe Facebook

In perioada 1 februarie – 11 aprilie 2012 am monitorizat pentru expresiile roblogfest (expresia include si rezultatele pentru hashtag) si hashtag-ul #roblogfest peste 400.000 de articole pe bloguri si 440.000 de comentarii facute in blogosfera romaneasca de aproximativ 65.000 de bloguri, peste 1.200.000 de postari pe Twitter publicate de peste 55.000 de conturi de twitter, peste 850.000 de articole din presa online realizate de peste 1100 de publicatii de presa online si peste 3.000.000 de update-uri si comentarii realizate de aproximativ 17.000 pe grupuri si pagini publice de Facebook si cele mai importante 48 forumuri din Romania.

Cei doi termeni monitorizati au aparut de 3443 ori in sursele monitorizate dupa cum urmeaza:
• 22 aparitii in presa online,
• 420 aparitii in posturi de pe bloguri,
• 2439 aparitii pe twitter,
• 127 aparitii in comentarii de pe bloguri,
• 433 aparitii in update-uri de Facebook,
• 2 aparitii pe forumuri.

Conform profilelor demografice, majoritatea celor care au mentionat roblogfest sau #roblogfest pe bloguri, Twitter sau Facebook fac parte din categoria de varsta 19-24 ani iar din punct de vedere al locatiei, cei mai multi provin din Bucuresti.

De mentionat este faptul ca expresia roblogfest a fost utilizata de 433 ori pe Facebook*.

Viewership-ul estimat pentru aceste aparitii este de 2.543.000 de afisari. Din acest viewership estimat, hashtag-ul #roblogfest are un vieweship de doar 746.000 de afisari.

Pe Twitter a fost mentionata si expresia Roblogfest, rezultand cele 2439 de aparitii.

* Zona de profile demografice se refera la cei care au scris pe bloguri si pe Twitter si nu contine date despre cei care au scris pe Facebook, au comentat pe bloguri sau au scris pe forumuri.

* Cele 433 de mentionari pe Facebook au fost realizate pe paginile si grupurile accesibile public.

* Viewership-ul masoara numarul de vizitatori potentiali care parcurg un mesaj. In termeni de Online Advertising, Viewership-ul este similar cu numarul de Impresii (pagini afisate in care se afla o reclama sau un mesaj).

Canalul cu cel mai mare impact este Twitter (43.7%), fiind urmat de bloguri (34.5%) si grupuri / pagini publice de Facebook (16.8%).

Cel mai influent blogger (in ultimele 30 de zile) care a scris despre RoBlogFest ramane Blogatu (11 articole) si este urmat de StilMasculin.ro (8 articole) si Hoinaru (7 articole). Top 5 este incheiat de Jurnal din burtica si Emil Studentul minune.

 

 

In cazul Twitter, Blogatu pierde locul I in fata lui Vasile Manu. Locurile 3, 4 si 5 din top sunt ocupate de Ellunesfurtdecurent si CiobanuNicolae.

Top 5 stiri din presa online in functie de impact

Sursa Link Continut
Wall-Street.ro http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/130013/business-blog-calatorii-razvan-pascu-27-de-ani-40-de-tari.html Cum sa faci mii de euro din calatorii si scris: Are 27 de ani si a vizitat 40 de tari
Adevarul.ro http://www.adevarul.ro/financiar/faci-calatorii-scris-vizitat-tari_0_679132446.html Cum sa faci mii de euro din calatorii si scris: Are 27 de ani si a vizitat 40 de tari
Realitatea.net http://www.realitatea.net/realitatea-net-transmite-live-gala-roblogfest-2012_930918.html REALITATEA.NET transmite LIVE gala Roblogfest 2012
Trombon.ro http://www.trombon.ro/andrei-plesu-si-h-r-patapievici-vor-prezenta-roblogfest-2012 Andrei Plesu si H.R.Patapievici vor prezenta RoBlogFest 2012
MediaAddict.ro http://www.mediaddict.ro/2012/04/cum-sa-faci-mii-de-euro-din-calatorii-si-scris/ Cum sa faci mii de euro din calatorii si scris

 

Top 5 articole de pe bloguri in functie de impact

Sursa Link Continut
AurasMihai.ro http://aurasmihai.ro/2012/04/am-pierdut-un-pariu-la-roblogfest/ Am pierdut un pariu la RoblogFest
Blogul Standout.ro http://blog.standout.ro/2012/04/campanii-standout/vii-din-provincie-la-roblogfest-si-vrei-cazare-de-patru-stele/ Vii din provincie la Roblogfest si vrei cazare de patru stele?
AlexandruNegrea.ro http://alexandrunegrea.ro/2012/03/28/dezvoltare-personala-opreste-te-din-generalizari.html Dezvoltare personala: Opreste-te din generalizari
Petreanu.ro http://www.petreanu.ro/2012/04/cum-sa-ajungi-live-la-tv-metoda-simpla-in-2-pasi/ Cum sa ajungi live la tv, metoda simpla in 2 pasi
Refresh.ro http://refresh.ro/2012/04/castigatorii-roblogfest-2012-foto-video/ Castigatorii RoBlogFest 2012 (foto / video)

Blogurile castigatoare le puteti gasi aici.

Felicitari organizatorilor si castigatorilor pentru munca depusa!

Politica locala in .ro

Zelist Monitor Comments Off on Politica locala in .ro

3 aprilie 2012

TreeWorks a lansat, prin intermediul platformei de monitorizare Zelist Monitor, analiza viziblitatii primarilor din Romania in social media si in presa online, o analiza in care sunt prezentate informatii cantitative despre vizibilitatea Primarului General al Municipiului Bucuresti, primarilor principalelor orase din Romania si primarilor de sector din Bucuresti, precum si raportarea acestora la contracandidati in functie de numarul aparitiilor si de numarul de vizualizari estimate generate de acestea.


In urma realizarii analizei au fost evidentiate urmatoarele concluzii:

  • Primarul General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, este cel mai vizibil primar din online-ul romanesc, avand de 2 ori mai multe aparitii decat primarul Constantei, Radu Mazare
  • Marian Vanghelie este cel mai vizibil primar de sector, acesta fiind mentionat de aproape doua ori mai mult în social media decat primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si de aproape patru ori mai mult decat primarul sectorului 2, Neculai Ontanu
  • Radu Mazare, primarul orasului Constanta, este cel mai vizibil primar al unei resedinte de judet, avand un numar dublu de mentionari fata de primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si inregistrand cu aproximativ 63% mai multe aparitii decat primarul orasului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Analiza poate fi vizualizata mai jos si poate fi descarcata de aici: