Gala Premiilor eCommerce, Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Marca de Incredere TRUSTED.ro

Stiri Comments Off on Gala Premiilor eCommerce, Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Marca de Incredere TRUSTED.ro

Pe data de 11 aprilie 2011, a inceput cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) cu perioada de inscrieri a magazinelor online in competitie. Tot de atunci, organizatorii Galei au anuntat ca “Atestarea GPeC” – prima marca de incredere din Romania care se acorda incepand cu 2008 magazinelor inscrise in competitie si care respecta legea si bunele practici – se va transforma in TRUSTED.ro – programul national de certificare a magazinelor online initiat de GPeC impreuna cu Legi-Internet.ro si APC Romania. Astazi are loc lansarea oficiala a programului, iar website-ul TRUSTED.ro este disponibil public.

Incepand de astazi, magazinele online romanesti au la dispozitie marca de incredere TRUSTED.ro, initiata de 3 entitati obiective si echidistante in piata, cu o experienta solida in domeniul comertului electronic, legilor internetului si a relatiilor dintre comercianti si consumatori cu drepturile si obligatiile fiecarei parti, ce revin din acestea: Gala Premiilor eCommerce, Legi-Internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

TRUSTED.ro este un program permanent de certificare a magazinelor online care respecta legislatia aplicabila in domeniul comertului electronic si bunele practici rezultate in urma experientei de peste 5 ani a Galei Premiilor eCommerce.

Desi in prima faza, certificarea TRUSTED poate fi acordata doar magazinelor online care se inscriu la GPeC 2011, dupa data de 15 mai a.c., marca de incredere va fi disponibila ca un proiect continuu, independent de competitia “Gala Premiilor eCommerce” si deschis oricarui magazin online care doreste sa adere la standardele TRUSTED.

Scopul certificarii TRUSTED este de a creste calitatea magazinelor online romanesti si, astfel, increderea consumatorilor in tranzactionarea prin internet, fapt care contribuie, implicit, la dezvoltarea pietei de comert electronic.

Potrivit celor doua studii de piata nationale privind dezvoltarea comertului electronic, derulate in anii 2008 si 2010 de echipa Link 2 eCommerce (organizatorii GPeC), consumatorii obsinuiti participanti la sondaj au raspuns, in proportie covarsitoare, ca ar avea mult mai multa incredere sa cumpere de la magazinele online verificate si atestate de un tert – entitate neutra in piata. Rezultatele studiului din 2008 sunt disponibile gratuit spre descarcare de pe pagina web www.studiucomertelectronic.ro, urmand ca in cateva zile acestea sa fie actualizate cu rezultatele sondajului derulat la finele anului 2010, potrivit echipei de proiect.

Pentru a obtine certificarea TRUSTED, magazinele online trebuie sa indeplineasca un set de standarde care vizeaza atat aspectele legale, cat si bunele practici in comertul electronic. De pilda, magazinele trebuie sa afiseze informatii complete de contact, sa respecte legislatia privind drepturile de autor si protectia datelor cu caracter personal, sa nu faca spam, sa comercializeze produse originale, sa ofere informatii detaliate despre procesul de cumparare, modalitatile de plata acceptate, politica de service si garantii sau returnarea produselor in 10 zile. Criteriile de acordare ale certificarii sunt disponibile detaliat atat pe website-ul www.trusted.ro, cat si pe website-ul Galei Premiilor eCommerce la www.gpec.ro, sectiunea “preselectie”.

TRUSTED.ro are ca scop prioritar cresterea calitatii magazinelor online romanesti, prin respectarea legilor din domeniu si a codului de bune practici dezvoltat de GPeC. Daca vom avea in piata tot mai multe magazine responsabile, automat consumatorii nu vor mai avea motive de ingrijorare atunci cand vor sa cumpere online si, astfel, vom creste increderea in tranzactionarea prin internet si vom contribui la dezvoltarea pietei”, spune Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce, unul din initiatorii proiectului.

TRUSTED este o alternativa la stirile-bomba despre fraude, hackeri sau alte nenorociri, mediatizate de presa de senzatie. Este momentul sa le aratam consumatorilor ca internetul nu este o jungla, din contra cumparaturile online sunt extrem de comode atunci cand ai de a face cu magazine responsabile si cand esti informat de la bun inceput despre site-ul de la care urmeaza sa cumperi. Ma bucur ca dezvoltam acest proiect alaturi de Legi-Internet.ro si APC Romania, doua organisme cu experienta vasta in domeniu”, conchide Radu.

Suntem bucurosi ca eforturile comune s-au concretizat in aceasta initiativa care consider ca va duce la cresterea calitatii comertului online si a increderii consumatorilor. Consumatorii se pot bucura de drepturile lor numai atunci cand comerciantii le respecta. Toate aceste eforturi sunt realizate pentru a-l face pe comerciant sa respecte normele cu privire la drepturile consumatorilor, foarte important in vanzarile online”, a precizat Conf. Univ. Dr. Costel STANCIU, Presedinte APC Romania.

TRUSTED.ro este rezultatul firesc al unei dezvoltari a pietii de comert electronic romanesc si a initiativelor partenerilor din acest proiect de educare atat a consumatorilor, cat si a magazinelor. Cele 17 standarde minime pe care magazinele online trebuie sa le indeplineasca au fost identificate avand in vedere experienta de peste 5 ani in jurizarea de la Gala Premiilor eCommerce, dar si a nivelului actual al pietei romanesti. In conditiile unui liber acces pe piata de comert electronic si a numarului crescand de magazine online, diferenta de incredere necesara pentru atragerea clientilor se poate face inclusiv printr-o marca obtinuta in urma unui minim audit extern. Adica TRUSTED.ro”, declara Bogdan Manolea, detinatorul Legi-Internet.ro.

Potrivit initiatorilor proiectului, marca de incredere TRUSTED.ro aduce beneficii atat magazinelor atestate, cat si consumatorului final. Astfel, comerciantii atestati se diferentiaza fata de concurenta si se promoveaza la nivel de end-user, demonstrand ca respecta legea si standardele de calitate in e-commerce, fiind demni de increderea clientilor. Pe de alta parte, consumatorul final va sti ca site-ul pe care regaseste simbolul TRUSTED este verificat, respecta legea si ii ofera toate informatiile necesare pentru a-i asigura o achizitie online comoda si placuta.

Toate magazinele certificate TRUSTED vor fi evaluate cel putin de 2 ori pe an, dar si la orice plangere motivata in acest sens. De asemenea, certificarea este valabila timp de 1 an, cu posibilitatea reinnoirii marcii printr-o noua evaluare.

Pentru mai multe informatii despre atestare si avantajele certificarii, puteti consulta www.trusted.ro sau sectiunea de „Atestare” de pe website-ul Galei Premiilor eCommerce la www.gpec.ro/atestare.

Alege campania social media a anului si poti castiga o invitatie la Top Social Brands

social media 12 Comments »

Maine, 19.04.2011, are loc Top Social Brands, eveniment in care, pe parcursul a doua sesiuni, cele mai vizibile branduri din Romania vor impartasi audientei experienta pe care au avut-o in online si strategiile de comunicare prin mediile sociale abordate in ultimul an.

Zelist ofera o invitatie, prin tragere la sorti, unui blogger/jurnalist/persoana interesata care raspunde printr-un comentariu la acest post la urmatoarea intrebare:

Care este dupa parerea voastra cea mai buna campanie desfasurata de un brand in social media (bloguri, Twitter, Facebook, comunitati de nisa etc.) incepand cu ianuarie 2010 si pana la 31 martie 2011?

Raspundeti la aceasta intrebare pana la ora 15.00 iar castigatorul va fi anuntat pana la ora 15.30 si va fi extras cu ajutorul random.org.

Spor la comentat!

 

UPDATE: Castigatoarea invitatiei este Andreea, comentariul nr. 5.


Michael Jackson continua sa ne uimeasca

social media 2 Comments »

Comparativ cu luna februarie, numarul blogurilor active (cel putin 1 post) a crescut cu 2.76% pana la un numar de 16.384 bloguri iar activitatea din blogosfera romaneasca a crescut cu 7.76% pana la un numar de 440.048 articole si comentarii.

Twittosfera a inregistrat, de asemenea, un avans fata de luna anterioara din punct de vedere al numarului de posturi cu 18.17% pana la un numar de 1.511.845 posturi. Imbucurator este faptul ca numarul conturilor active este in continua crestere, in luna martie inregistrandu-se un numar de 17.391 conturi.

Numarul de conturi de Twitter a crescut in martie cu aproape 2000, Zelist Monitor inregistrand un numar de 52.620 conturi.

Cum vorba multa e paguba in timpul atat de pretios al fiecaruia, iata care sunt topurile pentru luna februarie:

Top Stiri Virale

1) Stirile PROTV VIDEO Vezi aici SUPER momentele din a patra editie “Romanii au talent”

A patra editie a show-ului “Romanii au talent” ocupa un binemeritat loc I tinand cont de valva produsa in blogosfera, twittosfera si feisbucsfera :).

2) Realitatea Zoso, despre arestarea tatalui sau, sindicalistul Marius Petcu: Nu a luat spaga

Zoso a pus la cale o farsa pe 25 martie si a pretins ca este fiului sindicalistului Marius Percu intr-un articol pe blogul personal (http://www.zoso.ro/dincolo-de-stiri/). Informatia a fost preluata de o buna parte a canalelor de stiri si a presei online fara verificarea informatiei dintr-o alta sursa. Ce a rezultat in urma acestui mic experiment, poate fi citit accesand link-ul de mai sus.

3) Capital Nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitezei cu 20 km/h nu vor mai fi sanctionate

Depasirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise, folosirea telefoanelor fara dispozitiv hands-free, nesemnalizarea schimbarii directiei de mers si nepurtarea centurii de siguranta, nu vor mai fi pedepsite decat cu avertisment scris, conform unei legi adoptate de Senatul Romaniei.

4) Cancan Da-l acum pe Facebook! VIDEO DUMNEZEIESC! O pisica se roaga cu labele impreunate…

Uita de toate imaginile cu animale pe care le considerai simpatice, adorabile sau amuzante! Pisica aceasta este absolut geniala, se roaga cu labele impreunate de stapanul ei sa ii dea ceva de mancare.

5) descopera.ro Emotionant! Cainele japonez nu si-a abandonat prietenul ranit de tsunami! (VIDEO)

O echipa de televiziune japoneza a surprins o scena incredibila de loialitate intre animale dupa tsunami-ul devastator ce a lovit insula nipona.

6) Gsp Vezi acum noul videoclip al lui Cheloo: SAU

Cheloo a revenit in forta in 2011 cu un nou videoclip, a lansat in premiera de gsp.ro. Videoclipul piesei “SAU” ii strange la un loc pe Cheloo, Ombladon si Freakadadisk, carora li se alatura Mark One.

7) Realitatea Cum au refacut japonezii un drum in 4 zile de la cutremur. VEZI FOTO INAINTE SI DUPA

Daca in Romania o astfel de lucrare ar fi durat ani buni, iata ca japonezii dau dovada de o mobilizare uimitoare si reusesc sa refaca un drum, rupt de cutremur pe o distanta considerabila, intr-un timp foarte scurt – 4 zile.

8) Realitatea Premiu urias oferit de Realitatea TV: 100.000 de euro pentru raspunsul la o intrebare ce te priveste

Realitatea TV a pus la bataie un premiu in valoare de 100.000 de euro, pe care il putea castiga oricine raspundea la intrebarea “Care este motivul principal pentru care guvernul Boc trebuie sa plece?”

9) Gandul DE CE NU FURA JAPONEZII? Cele mai temute ORGANIZATII CRIMINALE din Japonia IMPART ALIMENTE catre sinistrati si patruleaza pe strazi alaturi de politie – GALERIE FOTO

Daca in urma dezastrelor naturale care au devastat New Orleans-ul si Haiti oamenii disperati au exploatat dezordinea generala si au inceput sa fure, in Japonia oamenii stau la coada la supermarket-uri, sunt calmi si disciplinati, aşteapta ca autoritatile sa rezolve situatia si nu se apuca de furt, se ajuta unii pe altii si isi impart alimentele iar cele mai temute bande criminale patruleaza pe strazi alaturi de politie si au oferit peste 40 de tone de alimente sinistratilor.

10) Antena3 Hackerii romani au spart site-urile publicatiilor unguresti: Poporul roman nu mai intoarce celalalt obraz

Gruparea de hackeri Romanian National Security a spart site-urile publicatiilor si televiziunilor TV 2, Budapest Times, Magyarhirlap si Echotv in urma gestului lui Csibi Barna, care a spanzurat simbolic o papusa cu chipul lui Avram Iancu.

 

Top videoclipuri

1) Invitatie la dans: Jennifer Lopez lanseaza videoclipul On The Floor – 94 preluari

2) YouTube – RObotzii sunt de acum exclusiv pe creativemonkeyz.com – 50 preluari

3) Michael Jackson – Hollywood Tonight – 46 preluari

4) YouTube – Christian Chavez Anahi “LIBERTAD” (OFFICIAL MUSIC VIDEO) HD – 44 preluari

5) Lady Gaga – Born This Way – 37 preluari

6) Justin Bieber – Pray – 37 preluari

7) The Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough – 35 preluari

8) Never Say Never (From The Original Motion Picture) – 35 preluari

9) A Day Made of Glass – 34 preluari

10) Guess Who – Manifest (Official Video) HD – 33 preluari

Michael Jackson continua sa ne uimeasca. Videoclipul piesei “Hollywood Tonight” a intregistrat peste 7.500.000 de vizualizari si peste 25.000 de comentarii in decurs de mai putin de o luna de la adaugarea piesei pe Youtube.

 

Top Hashtags

Daca in lunile anterioare, fanii lui Justin Bieber din Romania erau din ce in ce mai activi pe Twitter reusind ca in luna februarie sa duca hashtag-ul #twitition in top 5, in luna martie hashtagul a disparut din top 10.

Hashtag-ul #peblog se mentine pe locul 2 inca din luna ianuarie. Felicitari tuturor celor care scriu articole in mod constant.


Update Zelist Monitor: Grafic impact

Stiri Comments Off on Update Zelist Monitor: Grafic impact

Incepand de astazi, 13.04.2011, in cadrul sectiunii Grafice am adaugat un nou grafic care imparte impactul din punct de vedere vizual in functie de surse. Astfel este mult mai usor sa ne dam seama ce mediu influenteaza cel mai mult.

Am utilizat ca exemplu expresia “lipton” iar perioada de test este de 30 de zile. Conform primului grafic, mentiunile in presa si pe twitter totalizeaza 64.5% iar blogurile si Facebook 32.5%

Impactul insa, definit ca o aproximare a numarului de cititori potentiali ai unui mesaj, calculat relationat la numarul total de fani al paginii/paginilor respective, este mult mai mare in cazul Facebook datorita gradului mare de interactiune care a rezultat in urma postarii mesajului, asa cum rezulta din graficul 2.

 

Gala Premiilor eCommerce 2011 a inceput!

Stiri 2 Comments »

Mult mai devreme decat de obicei, cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) incepe astazi, 11 aprilie 2011, promovand un concept unic in Romania – “Academia de eCommerce”. GPeC devine, astfel, primul eveniment din online-ul autohton care se va desfasura pe parcursul a 8 luni de zile, propunandu-si sa creasca standardele in comertul electronic si, mai ales, increderea consumatorilor in tranzactionarea prin internet. Potrivit organizatorilor, GPeC 2011 poate fi sintetizata in cateva cuvinte astfel: “o competitie cum nu s-a mai vazut in Romania”.

Incepand de astazi pana pe 15 mai 2011, magazinele online se pot inscrie la cea de a VI-a editie GPeC, promovata sub conceptul “Academia de eCommerce”.

“Lucram la acest concept inca din septembrie anul trecut, la nici doua saptamani de cand se incheiase editia aniversara de 5 ani a Galei. Am ascultat sugestiile participantilor si le-am pus in practica, in asa fel incat GPeC 2011 sa reflecte feedback-ul pietei si sa facem un pas important in evolutia competitiei. Asa s-a nascut ideea Academiei de eCommerce care inseamna mult know-how pentru magazinele participante, dar si impunerea unor standarde de calitate ridicate, astfel incat sa crestem piata si increderea consumatorilor in comertul electronic”, explica Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei.

GPeC 2011 – Academia de eCommerce se va desfasura timp de 8 luni de zile, fiind cea mai dificila editie de pana acum. De pilda, nu vor fi acceptate in competitie magazinele online cu o vechime in piata mai mica de 3 luni, nici macar in categoria Start-Up. In plus, criteriile de preselectie sunt deosebit de riguroase presupunand reguli stricte in concordanta cu legislatia in vigoare, dar si cu bunele practici impuse de GPeC.

Astfel, daca vor sa se inscrie la GPeC 2011, comerciantii online sunt obligati sa afiseze pe site-urile lor toate informatiile de contact, sa nu faca spam, sa respecte drepturile de autor si toate celelalte legi aplicabile in domeniu, sa nu vanda produse contrafacute, sa mentioneze daca au marca inregistrata, sa nu aiba erori de functionalitate in procesul de comanda, sa ofere toate informatiile despre modalitatea de tranzactionare, sa se inregistreze la Autoritatea in domeniu daca proceseaza date cu caracter personal etc.

Am impus aceste reguli stricte pentru a creste calitatea magazinelor online si, implicit, increderea consumatorilor in ele si in comertul electronic, in general. Mai mult decat atat, comerciantii care intrunesc criteriile de preselectie, vor primi Marca de Incredere TRUSTED.ro – programul national de certificare a magazinelor online pe care il lansam odata cu GPeC 2011, impreuna cu Legi-Internet si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania”, spune Andrei Radu.

Magazinele care respecta criteriile de preselectie si sunt acceptate in competitie, vor primi certificarea TRUSTED cu drept de folosinta pentru 1 an de zile, care sa ateste responsabilitatile asumate de comercianti in fata consumatorilor. Potrivit organizatorilor, programul de certificare se va derula permanent si va fi de sine statator, independent de competitia GPeC.

Pe langa rigurozitatea criteriilor de preselectie, magazinele online vor trece prin 3 etape de jurizare si vor fi evaluate atat de specialisti, cat si de sute de consumatori obisnuiti. In plus, setul de criterii de jurizare GPeC despre care s-a spus ca ar fi cel mai bun si complet tutorial public romanesc despre cum sa iti auditezi propriul site (Dragos Dehelean, Selenis), numara nu mai putin de 89 de criterii focusate pe optimizarea conversiilor.

Rating-ul unui magazin in piata trebuie calculat in functie de evolutia magazinului in timp, de aceea am decis evaluarea participantilor pe tot parcursul desfasurarii competitiei, in 3 etape diferite. Mai mult decat atat, pentru prima oara la GPeC, comerciantii au posibilitatea sa se intalneasca fata in fata cu juratii pentru a le fi explicate notele acordate si, astfel, sa cunoasca exact de ce au fost depunctati si ce ar trebui sa faca pentru a-si imbunatati afacerea”, spune Radu. “E prima oara cand participantii au ocazia sa isi remedieze problemele in timpul competitiei pentru ca scopul GPeC 2011 este ca, la final, sa avem in piata magazine performante”, adauga el.

Potrivit organizatorilor, suprizele nu se opresc aici. Pe langa seria de intalniri consultative dintre jurati si magazine, GPeC 2011 aduce si prima Scoala de Vara a comertului electronic romanesc care consta in 5 zile de cursuri si seminarii pe teme de Usability, SEO, AdWords, Analytics, Marketing & PR, Legal si Tehnici de Vanzare Online. Scoala de Vara este programata pentru sfarsitul lunii august, se va desfasura la munte si este deschisa tuturor celor interesati sa participe, indiferent daca sunt inscrisi sau nu in competitie la GPeC.

Spre deosebire de oricare din editiile anterioare, GPeC 2011 este mult mai dificila si presupune asumarea responsabilitatii de catre magazinele participante. Sunt convins ca vom avea in competitie mai putini inscrisi decat anul trecut, dar exact acesta este scopul – sa cernem piata si sa ramanem cu magazinele care conteaza, pentru ca doar asa putem creste increderea consumatorilor in comertul electronic”, conchide Andrei Radu.

Asadar, de astazi pana pe 15 mai, magazinele online se pot inscrie la GPeC 2011 – Academia de eCommerce, taxa de participare fiind de 700 lei + TVA. Pentru mai multe detalii despre competitie, cat si pentru intreg desfasuratorul Galei, consultati website-ul evenimentului la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2011 este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSG, Orange, UIS, Fan Courier.

Parteneri media: Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Gandul, go4it, Elevate, IAB Romania, 2Parale, ROL.ro, Price.ro, ShopMania, SmartBuy, Trafic.ro, ZeList.


Va multumim!

Stiri 1 Comment »

Ieri am relansat platforma noastra de monitorizare social media Zelist Monitor, platforma care integreaza acum peste 2000 de grupuri publice si peste 15000 pagini publice din Facebook, cele mai importante 10 forumuri din Romania, ofera informatii demografice si geografice etc.

Detalii gasiti aici si imagini cu cele mai importante imbunatatiri aici.

Relansarea a fost bine primita atat de blogosfera si twittosfera, cat si de presa online care a preluat informatia.

Dorim sa multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au sustinut prin adaugarea unui articol pe blogul lor, au dat RT pe Twitter sau au postat pe contul lor de Facebook link catre blogul nostru.

Multumiri speciale pentru Manafu, Violeta Loredana Pascal, Chinezu, Bobby Voicu, Dan Dragomir, Roxana Avadanei, Dana Oancea, Sorin Tudor, Alexandru Negrea si Ligia Adam.

O lista orientativa si neexhaustiva a articolelor care prezinta relansarea de ieri o gasiti mai jos:

Presa

http://www.capital.ro/

http://www.money.ro/

http://www.prwave.ro/

http://www.pr-romania.ro/

http://www.wall-street.ro/

http://digital.iqads.ro/

http://www.adhugger.net/

http://stiri.kappa.ro/

http://www.underclick.ro/

http://www.stiri-itc.ro/

http://www.atitudinea.ro/

http://media.businesslive.ro/

Blogosfera

http://www.manafu.ro/

http://www.bobbyvoicu.ro/

http://www.dandragomir.biz/

http://www.adleras.ro/

http://www.gadget.ro/

http://ligiaadam.ro/

Twittosfera

ManafuChinezuAlexNegreaDanDragomirAdrianaLunguPRRomaniatitus_k2parale,

lexis23gadgetro, AndraZahariaflorinmuresanCosminaSiposadlerasimunteanuroxana_avadanei,

lucicaradusorintudorcc696Ana_MateirazvancostachediggroCiprianAileneijarionut,

danailie2004EmilDragotamobilissimoradomineConsultantromondenblog

Va multumim!

V2 in 5 imagini

Uncategorized 1 Comment »

Pe scurt despre noua versiune daca nu aveti timp ca sa cititi comunicatul de presa.

Am imbunatatit dramatic interfata de utilizare.

Monitorizam 15.000 pagini publice si 2.000 grupuri publice Facebook.

Masuram numarul vizitatorilor potentiali si viralizarea mesajului.

Oferim date demografice si geografice privind emitatorii mesajelor.

Am introdus forumurile romanesti.

Relansare Zelist Monitor: monitorizare Facebook şi forumuri, măsurare de impact şi date geo-demografice

Stiri 5 Comments »

Bucureşti, 04 aprilie 2011

TreeWorks lansează astăzi noua versiune a platformei Zelist Monitor, cel mai complex şi mai utilizat instrument de monitorizare social media de către agenţiile de comunicare din România.

La un an de la lansarea primei platforme de monitorizare a reputaţiei brandurilor în social media din Romania, Zelist Monitor vine cu o schimbare radicală a interfeţei de utilizare, surse social media noi şi tool-uri radical îmbunătăţite, utile în activitatea profesională a comunicatorilor.

Noua platformă permite măsurarea impactului mesajului (vizitatori potenţiali) şi nivelul de viralizare (preluări pe blogurile româneşti, pe Facebook şi pe Twitter). Se estimează astfel numărul de vizitatori potenţiali care sunt expuşi mesajului, luând în calcul atât diseminarea primară a informaţiei, cât şi diseminarea secundară cauzată de propagarea mesajului în blogosferă, pe Facebook şi pe Twitter.

De asemenea, Zelist Monitor oferă acum date demografice despre cei care poartă conversaţii în social media cu privire la un anumit subiect, precum şi distribuţia lor pe regiuni geografice.

Poate cea mai însemnată îmbunătăţire a platformei este reprezentată de monitorizarea Facebook şi a forumurilor în limba română. Sistemul analizează în timp real peste 2.000 de grupuri publice şi peste 15.000 de pagini publice din această reţea socială cu peste 3 milioane de utilizatori activi din România şi cele mai importante 10 forumuri din România, numărul acestora urmând să crească constant în următoarele luni.

Despre Zelist Monitor

ZeList Monitor (www.zelist.ro/monitor), dezvoltat de TreeWorks (www.tree.ro), reprezintă cel mai complex instrument de monitorizare social media din România, urmărind peste 60.000 de bloguri, peste 49.000 de conturi de Twitter şi peste 1200 de feeduri RSS ale celor mai importante 500 de publicaţii de presă online, 2.000 grupuri publice Facebook, 15.000 de pagini publice Facebook şi cele mai importante forumuri din online-ul românesc, fiind recomandat de către Cristian Manafu datorită utilităţii şi volumului de date oferit:

Folosesc ZeList Monitor încă de la lansare şi l-am recomandat tuturor companiilor cu care am colaborat pe social media în ultimul an şi jumătate! Este sursa mea principală de informaţii prin care analizez reputaţia companiilor în mediul online. Sugerez atât oamenilor din PR, cât şi celor din marketing să testeze soluţia TreeWorks. Sunt sigur că se vor convinge de utilitatea ei şi de volumul de date pe care în acest moment doar ZeList Monitor îl poate oferi în România“.

Cristian Manafu, trainer si consultant social media, The Connector

ZeList Monitor pune la dispoziţia profesioniştilor din domeniul comunicării informaţii cantitative şi calitative despre cum se reflectă campaniile de PR în social media românească, statistici descriptive şi liste de apariţii, rapoarte despre concurenţă, alerte în timp real cu privire la ultimele posturi/twittere – precum şi o evaluare a impactului acestora în funcţie de vizibilitatea/credibilitatea sursei, analiza comparativă a două sau mai multor branduri, evoluţia cronologică a brandurilor înainte şi după desfăşurarea campaniilor de promovare, măsurarea impactului mesajului transmis de către comunicator, dar şi a nivelului de viralizare atins.

Persoana de contact:

Răzvan Bucur

PR & Social Media Specialist ZeList

razvan.bucur@tree.ro

Tel: 021.324.14.04
Fax: 021.326.72.33
www.tree.ro / www.zelist.ro